Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladstång Toblerone 2.0

Chokladstång Toblerone 2.0

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

  

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Kladdkaka

  • 700 g smör
  • 700 g mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 %, art.nr 49382-2
  • 600 g socker
  • 560 g ägg
  • 280 g maizena

Pralinétryffel

  • 400 g socker
  • 200 g vatten
  • 1 st vaniljstång, t ex ekologisk Bourbonvanilj, art.nr 49575
  • 500 g rostad hel mandel med skal
  • 300 g grädde
  • 400 g mjölkchoklad, t ex Felchlin Sao Palme 36 %, art.nr 49358-2

Anvisningar

Kladdkaka

  1. Smält smöret och häll över chokladen.
  2. Blanda resterande ingredienser och blanda väl till en slät smet.
  3. Häll upp i en låg kapsel. Baka på 200 grader i 10 minuter.

Pralinétryffel

  1. Koka socker, vatten och vaniljstång till 115 grader, tillsätt mandel och rör om tills sockret karamelliserats och fått en gyllenbrun nyans.
  2. Häll ut tryffeln på en silikonmatta och låt svalna helt.
  3. Koka upp grädde och häll över chokladen. Mixa till en tryffel.
  4. Mixa den karamelliserade mandeln till praliné, blanda sedan denna med tryffeln.
  5. Häll pralinétryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.
  6. Skär upp i bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad.

    Dekoridé: Gör ett chokladlöv i mörk choklad på varje bit. Stänk slutligen med rosa och lila kakaosmör.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag