ÅSÖ inleder höstturnén med att hälsa på hos Cacaofoni Malmö, där pralinmakare Ann Thydell precis håller på att doppa läckra gräddbullar i Felchlin Elvesia 74 %.

Ann Thydell har lång erfarenhet som pralinmakare. Efter att ha jobbat hos chokladlegendaren Inger Persson-Clerc på Chocolaterie Hovby No9 i Lund i början av 2000-talet startade hon Cacaofoni i Malmö för fjorton år sedan. Ann driver chocolateriet tillsammans med sin dotter Elisabeth Cewers.

Cacaofoni har vunnit såväl guld- som silvermedaljer för sina praliner i den skandinaviska upplagan av International Chocolate Awards. Pralinerna är skurna, doppade och försedda med vackra dekorer. 

– Jag använder Felchlin Elvesia 74 % – som görs på ekologisk kakao från Dominikanska Republiken – till alla pralinöverdrag och även till en del fyllningar, säger Ann Thydell. Den är kraftfull med fin chokladsmak.

Cacaofoni ligger mitt i centrala Malmö, nära Stortorget och inte långt från Centralstationen. Är du i närheten, titta in! Då får du också veta precis hur namnet "Felchlin" ska uttalas på rätt sätt.