Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk.

– Felchlin Sao Palme 60 % är så lättjobbad, den är helt perfekt att jobba med, säger hon. Jag använder den i ganache, i mousser och till dekorationer. Men jag gillar också den vita Edelweiss 36 %. Den passar fint till såväl pralinskal som dekorer.

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

– Jag visste egentligen inte så mycket om choklad förrän jag började på Komvux i Göteborg, säger hon. När konditorlärare Jimmy Wollberg på Yrgo visade allt man kan göra visste jag direkt att choklad var något för mig!

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019.

I vår receptbank bjuder hon på några favoritrecept!