Chokladmakaren, konditorn och stjärnkocken Sebastian Pettersson ingår från och med i vår i Callebauts Hero Team.

Sebastian, som sedan flera år tillbaka också är "ambassadör" för Pavoni, har jobbat på toppkrogar som Oaxen, Ekstedt och Operakällaren. Han är grymt duktig på chokladskulpturer och har fått ta mot ett flertal prestigefulla utmärkelser. 

– Sebastian är oerhört mångsidig och har stor känsla för kvalitet och detaljrikedom. Han är kreativ, passionerad, en perfektionist och en fantastisk fotograf som verkligen kan tillföra sina kreationer en ny dimension, säger Preben Dinsen, försäljningschef på Callebaut Nordic.

Uppdraget som Chocolate Hero innebär att Sebastian kommer att använda Callebauts choklad och chokladprodukter i det mesta han skapar framöver. Han kommer också arbeta med crisp och dekorationer från Mona Lisa – ett varumärke som ingår i Callebaut-koncernen och som också finns hos ÅSÖ.

Framöver kommer Sebastian att dyka upp i presentationer online och så fort det blir möjligt räknar Callebaut också med att kunna arrangera icke-digitala utbildningar och event.

Till ÅSÖ:s Callebaut-sortiment.

Se när Sebastian färglägger pralinskal (1).

Se när Sebastian färglägger pralinskal (2).