Felchlin har full kontroll på sin kakaoråvara, oavsett vilket land den kommer ifrån. Utöver den egna hållbarhetsmärkningen Fair Direct Cacao är couverturechokladen från Felchlin också Fairtrade-certifierad. Berätta det gärna för dina kunder och gäster!

Fair Direct Cacao är Felchlins egen hållbarhetsmärkning. Sedan länge har Felchlin ett välfungerande samarbete med sina kakaoleverantörer. All kakao som det schweiziska chokladföretaget använder köps direkt från respektive plantage utan att några mellanhänder kopplas in. Det är annars vanligt att kakao köps och säljs i flera led innan den når chokladtillverkarna i Europa.

Hållbarhet, transparens och kvalitet är Felchlins ledord. För att att kunna arbeta enligt denna filosofi betalar Felchlin kakaoodlarna mellan 45 och 50 procent över fairtradepriset. När du använder choklad från Felchlin kan du vara säker på att kakaobönderna får skäligt betalt för sitt hårda arbete!

Varje chokladförpackning från Felchlin har symbolen Fair Direct Cacao och en QR-kod. Koden leder till Felchlins hemsida och detaljerad information om kakaon som används till chokladen i förpackningen.

Felchlins choklad är också certifierad enligt Fairtrade. Certifikatet omfattar all kakaoråvara, men även socker, vanilj och kokos. Du som köper Fairtrade-certifierad choklad bidrar till internationell handel som baseras på respekt för mänskliga rättigheter och omtanke om miljön. Tack vare dina inköp kan odlare och anställda i länder med fattigdom stärka sin position på världsmarknaden och med egen kraft förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Vårt Felchlin-sortiment hittar du här!

Bilden ovan: Kakakobönorna kontrolleras på plantagen innan de skeppas iväg till Europa och Felchlins chokladfabrik i Schweiz.