Felchlins Arriba-choklad tillverkas av högklassig fine flavour-kakao från Ecuador. Den odlas av medlemmar i kooperativet Aprocane som tack vare Felchlins inköp har sin inkomst säkrad för lång tid.

Felchlin Arriba 72 % är en helt underbar mörk choklad med intensiv kakaosmak och läckra inslag av lakrits och kaffe. I avslutningen uppenbarar sig dessutom toner av katrinplommon och svarta vinbär. Arriba 72 % passar perfekt att använda till allt du kan tänka dig – från praliner och glass till mousser och chokladsås. Den passar även fint som smaksättare i det salta köket!

Arriba 72 % framställs av Arriba Nacional-kakao (bilden ovan) som levereras av kooperativet Aprocane i regionen Esmeraldas i norra Ecuador. Sedan många år tillbaka samarbetar Felchlin med kooperativet, som totalt har 650 medlemmar i 20 kommuner. Majoriteten av odlarna är ättlingar till de afrikanska invandrare som kom till Ecuador för länge sedan, medan andra tillhör Kichwa-folket. Tack vare Felchlins långsiktiga engagemang är odlarnas ekonomiska trygghet säkrad för lång tid framöver.

Kakaoodlingarna ligger otillgängligt utmed floden Santiago och de skördade frukterna levereras till kooperativet med kanottransporter. 

All choklad från Felchlin är certifierad enligt Fairtrade.

Bilden: De gula kakaofrukterna är skördemogna, de gröna mognar inom några veckor.

Här beställer du Felchlin Arriba 72 %.