Felchlin prioriterar hållbarhet i alla delar av företagets produktion. All kakao köps direkt från respektive plantage utan några mellanhänder och odlarna betalas mellan 45 och 50 procent över det gällande fairtradepriset.

Nu presenterar det ambitiösa schweiziska chokladföretaget sex nya couverturechoklader – samtliga såväl ekologiska som fairtradecertifierade.

Basen i de mörka chokladerna och i mjölkchokladerna är kakao från regionen Suhum-Kraboa-Coaltar i Ghana i Västafrika. Felchlin köper kakao härifrån sedan lång tid tillbaka. Det är möjligt tack vare företagets engagemang i ett projekt startat av Yayra Glover. Han är född i Ghana och kom till Schweiz som student. När han återvände till hemlandet drog han igång ett arbete som resulterat i att regionens kakaoodlingar i dag är både ekocertifierade och rättvisemärkta.

Den vita chokladen görs på kakaosmör från Dominikanska Republiken. 

Här under får du en utförlig presentation av de goda nyheterna!