Konditor Jennie Elmerfors driver sedan december 2020 Bread & Sweets by Jennie i Västerås. Nu bjuder hon alla Åsö-kunder på några spännande recept!

Nytänk, modernt med klassisk touch. Med den affärsidén kastade Jennie Elmerfors loss från jobbet som chefskonditor på Gateau i Stockholm och startade eget i Västerås. Tidpunkten var sämsta möjliga – eller bästa möjliga: I början av december 2020 när pandemirestriktionerna skruvades åt till max.

Kunderna strömmade till redan från första dagen och så har det fortsatt.

– Det lugnade sig lite grand efter ett tag men på helgerna är det hårt tryck, säger Jennie Elmerfors. Vi väljer råvaror med omsorg, har många lokala leverantörer och försöker hålla så hög kvalitet som möjligt och göra allt från grunden.

Bread & Sweets by Jennie ligger i gatuplan på ett nybyggt parkeringshus i den helt nya, hållbarhetsinriktade stadsdelen Öster Mälarstrand vid Mälaren.

Jennie Elmerfors, som vann Årets konditor 2007 och svarade för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopstårta 2010, kommer från Västerås och det föll sig naturligt att börja leta efter lokal i stan.

 – Det händer mycket på Öster Mälarstrand och det är perfekt för oss att vara här, säger hon. Vi har dagliga brödleveranser till The Steam Hotell som ligger i närheten.

Butiksdisken lockar eleganta tårtor och bakelser i många varianter. Givetvis också bullar, croissanter och surdegsbröd. Men här finns också ett fint sortiment gjutna praliner, många av dem med choklad som Felchlin och Åsö.

– Jag gillar att överraska med spännande, oväntade pralinsmaker, säger Jennie Elmerfors. Som till exempel kalamansi och ingefära.

Här är Jennies recept, skapade speciellt för alla Åsö-kunder:

Halloweentårta med hjortron, vaniljmousse och praliné på mandelbotten
Halloweenbakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlée och chokladmousse
Kalamansi- och ingefärspraliner