Matgeek, det vill säga Johan Hedberg, inspirerar hundratusentals matintresserade svenskar med sin populära Youtube-kanal. Häromdagen fick han besök av Åsö:s egen chokladexpert Jonas Hoffsten.

Matgeek Johan Hedberg har ett stort intresse även för desserter – och choklad i alla former. Den senaste tiden har han publicerat flera filmer med chokladtema. Bland annat där han själv provar på att temperera choklad (det går så där) och hälsar på hos pralinkocken och inspiratören Kalle Jungstedt.

Nyligen fick Matgeek besök av Jonas Hoffsten, Åsö:s egen choklad- och produktspecialist. Jonas, som kan allt som är värt att veta om hur man arbetar med choklad, visar hur man på bästa sätt tempererar mörk choklad och gjuter chokladkakor.

Den choklad Jonas tempererar i filmen heter Suhum Ambanja 70 % och ingår i Felchlins nya serie ekologiska couverturer. Ambanja framställs av kakao från Ghana och Ambanja på Madagaskar.

Se filmen här.