Felchlin Opus Lait 38 % och Opus Blanc 35 % görs på mjölk från kor i UNESCO:s biosfärområde Entlebuch. Korna går ute hela sommarhalvåret och betar det smakrika gräset på bergssluttningarna.

Mjölkchokladen Opus Lait 38 % har vi i sortimentet sedan några år tillbaka och många uppskattar den fantastiskt fina mjölk-gräddiga smakprofilen. Kakaon kommer från Sambirano i Madagaskar och kakaosmöret från Dominikanska Republiken.

Nu har vi också Opus Blanc 35 % – en högklassig vit choklad som också görs på mjölk från UNESCO:s biosfärområde Entlebuch i Schweiz samt kakaosmör från Dominikanska Republiken.

Felchlin är en av få chokladtillverkare som använder mjölkpulver gjort av mjölk från ett specificerat område. Korna i biosfärområdet är av rasen Schweizisk Original Brunko och ägs av små familjejordbruk. De går ute på bete hela sommaren och äter mer än 1 000 olika gräs och örter, vilket resulterar i mjölk med hög kvalitet och stor smakrikedom. Vintertid utfodras korna med hö som också är rikt på innehåll av gräs och örter.

Opus Blanc 35 % har en gräddig mjölksmak med toner av honung, mandel och vanilj. Chokladen passar perfekt att använda i alla sammanhang där du behöver en vit choklad som är lättarbetad och god. Den går fint att kombinera med exempelvis hallon, persika, citron, apelsin, passionsfrukt, kokos, kaffe, karamell, mandel, hasselnötter, pistage, vanilj, havssalt, rosor, lavelndel, geranium, verbena, amaretto, grönt te och yoghurt.

(UNESCO är FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur. Unesco kommer av det engelska namnet United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.)