Johan Hedberg, mest känd som "Matgeek" tillträder som VD för Åsö från och med den 1 september 2023. Jonas Ivarsson, ägare och tidigare VD, kommer fortsatt att vara ensam ägare och arbetar vidare med styrelse- och ledningsfrågor.

Som ledande aktör i branschen tar nu Åsö nästa steg för bolagets framtida utveckling. 

– Att få in Johan som VD innebär att vi kan utveckla affären vidare, stärka vårt varumärke och komma närmare kunden. Samtidigt som jag kan ta ett steg tillbaka och fokusera på bolagets långsiktiga riktning och bedriva ett professionellt styrelsearbete i takt med att vi växer, säger Jonas Ivarsson.

Johan kommer närmast från att under de senaste tio åren drivit varumärket "Matgeek", som skapat medvetet innehåll för den matintresserade via YouTube och Instagram. Han har gedigen erfarenhet av svensk livsmedelsbransch och varumärkeskommunikation.

– Det har alltid varit min dröm att få arbeta tätare med Sveriges fantastiska konditorer, bagare och kockar. Efter att ha varit kund hos Åsö i många år är det både hedrande och sporrande att få ta över rodret i ett så pass välskött och uppskattat bolag.

Hans favoritchoklad är Felchlin Caramelito 36 %.

– Jag vågar påstå att det är få i Sverige som ätit mer av den än jag, säger Johan.