Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Daniels Lyxtårta

Daniels Lyxtårta

Skriv ut

Stjärnkonditorn Daniel Roos har skapat en ljuvlig chokladmoussetårta bara för oss! Prova den – allt du behöver finns hos Åsö!

Portioner: 1 tårta

Ingredienser

BRULÉE

  1. 300 g mjölk
  2. 300 g grädde
  3. 1 vaniljstång
  4. 150 g äggula
  5. 120 g socker

MJÖLKCHOKLADKRÄM

  1. 100 g mjölk
  2. 100 g grädde
  3. 50 g äggula
  4. 20 g socker
  5. ½ gelatinblad
  6. 160 g mjölkchoklad

CHOKLADBROWNIEBOTTEN

  1. 250 g smält smör
  2. 220 g Felchlin Maracaibo 65%
  3. 200 g ägg
  4. 220 g socker
  5. 70 g vetemjöl

HALLONKRÄM

  1. 225 g hallonpuré
  2. 90 g vatten
  3. 25 g socker
  4. 15 g limesaft
  5. 5 g agar agar

CHOKLADMOUSSE

  1. 3 gelatinblad
  2. 140 g äggula
  3. 1 ägg
  4. 50 g socker
  5. 20 g vatten
  6. 200 g mörk choklad
  7. 650 g grädde

AIRBRUSH-SPRAY

  1. Lika delar kakaosmör och choklad

DEKORERING

  1. Hallon, blåbär, björnbär, vinbär, atsinakrasse

Anvisningar

BRULÉE

  1. Vispa ihop äggulan och sockret. Koka grädde och mjölk med vaniljstången. Sila gräddmjölken och kyl ner den tills den är helt kall. Blanda den sedan med ägguleblandningen. Fyll upp i silikonformar och baka av bruléerna i 95° i ca 45–60 minuter. Låt kallna och frys in.

MJÖLKCHOKLADKRÄM

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och mjölk. Vispa ihop äggula och socker och tillsätt detta till den kokande gräddblandningen. Sjud smeten under konstant omrörning till 83°. Tillsätt sedan gelatinet. Lägg chokladen i en skål och sila smeten över chokladen. Mixa krämen slät och låt den vila några timmar tills den har stelnat. Fyll i spritspåse.

HALLONKRÄM

  1. Koka hallonpuré med vatten och tillsätt limesaft, strösocker och agar agar. Koka krämen i ett par minuter. Kyl ner den på isbad. När krämen är kall, mixa den slät i en mixer och passera den genom en sil. Fyll i spritspåse.

CHOKLADBROWNIEBOTTEN

  1. Rör ihop socker och ägg, det ska inte vispas. Smält smöret tillsammans med chokladen. Rör försiktigt ner chokladen i äggblandningen avsluta med mjölet. Fyll upp smeten på en silikonmatta och baka i ugnen på 200° i 10–12 minuter. Låt kallna.

CHOKLADMOUSSE

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ägg och äggula fluffigt.
  2. Koka socker och vatten till 120° och häll den ner i den uppvispade äggblandningen.
  3. Smält gelatinet försiktigt i mikro. Blanda ut det med äggblandningen.
  4. Smält chokladen i mikro till 55° och vänd ner den med hjälp av en slickepott.
  5. OBS! Se till att all choklad blandas in ordentligt, så att inga klumpar bildas.
  6. Vispa vispgrädden lätt och blanda i den, lite i taget.
  7. Häll eller spritsa moussen i en tårtform – först hälften, stöt sedan formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor
    försvinner. Bred också ut lite av moussen upp mot kanterna.
  8. Lägg i de frysta crème brûléebitarna i formen.
  9. Spritsa i resten av moussen.
  10. Stryk tårtan med en palett, och frys i chockfrys eller över natten i vanlig frys.

MOUSSEBOLLAR

  1. Använd en Sphereform (se sid 7), och se till att de båda delarna sitter ihop ordentligt.
  2. Fyll mousse i en spritspåse och klipp ett litet hål. Sätt ner spritsen långt ner i formen och fyll upp. Om bubblor bildas, knäpp lite på formen så försvinner de. Frys in.

MONTERING OCH DEKORERING

  1. Stansa ut en botten till tårtan av chokladbrownien.
  2. Lägg browniebottnen på tårtan och vänd upp den.
  3. Vänd moussebollarna ur formarna. Skär bort en liten bit av toppen på en mousseboll så att den får en platt botten, och
    placera den på tårtan.
  4. Chokladspraya hela tårtan med airbrushteknik. Dekorera den sedan med färska bär, atsinakrasse, spritsad chokladkräm och
    spritsad hallonkräm.

Palett, Victorinox, rosenträ, 310 mm

Artikelnr: 80038

Förpackning: 1 st

485 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Spritspåsar på rulle, 530x270 mm (5 x 100 st)

Artikelnr: 800911

Förpackning: 5 x 100 st

809 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, utstickare/interiör till anslagsring, d: 180 mm, h: 20 mm

Artikelnr: 25690

Förpackning: 1 st

135 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, silikonform Sphere, d: 35 mm, 18 st/form

Artikelnr: 25567

Förpackning: 1 st

1263 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk, Rondo

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

1158 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Formaflex FR028, Cake, 80x30 mm, h: 30 mm, 9 st/form

Artikelnr: 87420

Förpackning: 1 st

113 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
<

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår