Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Nyårsdessert med Smultron och Champagne

Nyårsdessert med Smultron och Champagne

Skriv ut

Martin Isaksson bjuder på en glimrande nyårsdessert. Varsågod att ta för dig!

Portioner: ca 50 st

Ingredienser

SMULTRON- OCH CHAMPAGNEGELÉ

  1. 14 g gelatinpulver
  2. 70 g vatten
  3. 700 g smultronpuré
  4. 50 g strösocker
  5. 20 cl champagne

GRÄDDFILSPANNACOTTA

  1. 18 g gelatinpulver
  2. 90 g vatten
  3. 800 g grädde
  4. 1200 g gräddfil
  5. 2 vaniljstänger
  6. 340 g strösocker

SMULTRONMARSHMALLOW

  1. 550 g socker
  2. 225 g hallonpuré
  3. 30 g vatten
  4. 30 g gelatin
  5. 120 g vatten
  6. 190 g trimolin
  7. 5 g vaniljextrakt
  8. 5 g agar agar
  9. 3 g äggvitepulver

HALLONPULVER

  1. 200 g druvsocker
  2. 200 g florsocker
  3. 20 g maizena
  4. 100 g mixade frystorkade hallon

DEKORERING

  1. chokladplattor
  2. hallon

Anvisningar

SMULTRON- OCH CHAMPAGNEGELÉ

  1. Blanda gelatinpulver och vatten, låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop puré, socker och champagne. Smält gelatinet och rör ner det i blandningen. Gjut upp i glasen.

GRÄDDFILSPANNACOTTA

  1. Blötlägg gelatinet i vattnet. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop grädde, gräddfil, vanilj och socker. Koka upp under omrörning och tillsätt gelatinet. Fyll i glasen. Vill du ha fina lager - frys de olika lagren innan du fyller på nästa. Dekorera med marshmallowknutar, chokladplattor och hallon.

SMULTRONMARSHMALLOW

  1. Mixa ihop ingredienserna till hallonpulvret. Blötlägg och smält gelatinet. Vispa ihop trimolin, gelatin, agar agar, vanilj och äggvitepulver. Koka upp puré, socker och vatten till 112°. Häll ner i blandningen och vispa till ca 40°. Spritsa ut på plåtar pudrade med hallonpulver. Pudra ovanpå och låt stelna. Kubba upp och knyt till knut. Dekorera med hallon och chokladplattor.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag