Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tartlette med blodapelsin och yuzucurd

Tartlette med blodapelsin och yuzucurd

Skriv ut

Konditor Anicka Larsson bjuder alltid på lika underbart goda som vackra jul- och nyårskreationer! Konditor Anicka Larsson driver chocolateriet Handgjort Stockholm i Hägersten sedan 2005. Hon har varit finalist i Årets Konditor flera gånger och även varit med och gjort Nobeldesserten under Magnus Johanssons ledning.

Portioner: 5 st (19x7 cm)

Ingredienser

MÖRDEGSSKAL

  1. 150 g smör
  2. 95 g florsocker
  3. 30 g mandelmjöl
  4. ½ vaniljstång
  5. 1 ägg
  6. 200 g vetemjöl
  7. 50 g kakao
  8. (florsocker till kavling)

BLODAPELSIN- OCH YUZUCURD

  1. 200 g smör
  2. 100 g blodapelsinpuré
  3. 50 g yuzupuré
  4. 300 g socker
  5. 1 syltad riven ingefära
  6. 1 apelsin, rivet skal
  7. 300 g ägg
  8. 3 gelatinblad

ITALIENSK MARÄNG

  1. 150 äggvita
  2. 250 g socker
  3. 275 g socker
  4. 93 g vatten

DEKORERING

  1. färska fikon
  2. hallon
  3. chokladdekor
  4. rostade mandlar

Anvisningar

MÖRDEGSSKAL

  1. Kör smöret krämigt och vitt i vispmaskin med vinge. Tillsätt resterande ingredienser och blanda snabbt ihop.
  2. Plasta och kyl degen 2 timmar. Lägg sedan degen på florsockrat bord och kavla den ca 2 ½ mm tjock. Klä formarna med degen och frys in. Baka sedan av skalen direkt från frys i 160° ca 15 minuter och låt svalna.

BLODAPELSIN- OCH YUZUCURD

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp puréerna, hälften av sockret, ingefära och apelsinskal. Vispa ihop resten av sockret och ägg och blanda ihop detta med puréblandningen. Värm allt till 85° under omrörning. Tillsätt det urkramade gelatinet och sila massan. Låt kallna helt.

ITALIENSK MARÄNG

  1. Vispa äggvita och 250 g socker vitt. Koka 275 g socker och vatten till 122°. Häll sockerlagen i en fin stråle över marängen och vispa på låg hastighet tills marängen är kall.

MONTERING

  1. Spritsa blodapelsin- och yuzucurden i mördegsskalen.
  2. Spritsa därefter marängen på tartletten och bränn av med en brännare. Dekorera tartletten med färska fikon, hallon och en fin chokladdekor samt rostade mandlar.

Pavoni, St Honrétyll, 20 mm

Artikelnr: 80078

Förpackning: 1 st

72 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, anslagsram, microperforerad, 190x70x20 mm

Artikelnr: 25704

Förpackning: 1 st

204 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
<

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår