Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
BLÅBÄR- OCH -ROSMARIN CHEESECAKE

BLÅBÄR- OCH -ROSMARIN CHEESECAKE

Skriv ut

Josefine korades till Årets Konditor 2011, och har under många års tid skapat ljuvliga kreationer på Chokladfabriken i Stockholm. Nu hittar vi henne som chefskonditor på nybyggda Hotel At Six i Stockholm.

Portioner: 5 st portioner (Form: art.nr 26868)

Ingredienser

BLÅBÄRSKOMPOTT

  1. 250 g blåbär
  2. 20 g limesaft
  3. 50 g strösocker
  4. 15 g rosmarin, färsk
  5. 35 g gelatinmassa (1 del gelatinpulver + 5 delar vatten)

VANILJCHEESECAKE

  1. 25 g gelatinmassa
  2. 230 g Philadelphiaost
  3. 1 vaniljstång, art.nr 49575
  4. 65 g strösocker
  5. 30 g vispgrädde 1
  6. 155 g vispgrädde 2
  7. 110 g Felchlin Edelweiss 36%, art.nr 49367

DIGESTIVEBOTTEN

  1. 100 g digestivesmulor
  2. 60 g smör
  3. 1 citron, zest

BLÅBÄRSGLAZE

  1. 130 g blåbärspuré 1, art.nr 49730
  2. 40 g vatten
  3. 80 g strösocker 1
  4. 100 g isomalt, art.nr 80814
  5. 80 g glykos, art.nr 49540
  6. 30 g blåbärspure 2
  7. 5 g pektin NH
  8. 20 g strösocker 2
  9. 100 g blåbärspuré 3

DEKOR

  1. Rosmarinkvistar
  2. Blåbär
  3. Bladsilver, art.nr 25375

Anvisningar

BLÅBÄRSKOMPOTT

  1. Koka upp blåbär, lime, socker och hackad rosmarin.
  2. Mixa kompotten, men inte helt slät, det är gott med lite konsistens!
  3. Smält gelatinet och tillsätt detta.
  4. Fyll i Formaflex 003 Semisfera 40 mm, art.nr 87414. Låt stelna i frysen.

VANILJCHEESECAKE

  1. Smält chokladen. Koka upp grädde nr 1 och häll den över chokladen.
  2. Blanda till en jämn massa.
  3. Smält gelatinet och tillsätt chokladblandningen.
  4. Vispa ihop Philadelphiaost, frön från vaniljstång och socker.
  5. Tillsätt grädde nr 2 och vispa tills det syns spår av vispen i smeten.
  6. Häll ner chokladen medan du fortsätter vispa smeten lätt.
  7. Rör med en slickepott tills allt har blandats väl.
  8. Fyll i formen, lägg ner kompotten.
  9. Täck med cheesecake och sätt i frys till nästa dag.

DIGESTIVEBOTTEN

  1. Smält smöret.
  2. Häll över smulorna och blanda väl.
  3. Tillsätt zest. Fyll i lämplig form och tryck ut till en jämn kaka. Baka av på 170° i 5 minuter.
  4. Låt svalna.

BLÅBÄRSGLAZE

  1. Smält puré 1 med vatten, socker 1, isomaltoch glykos till 70°.
  2. Blanda ut puré 2 med pektin och strösocker 2.
  3. Tillsätt när allt har smält och låt koka i någonminut. Sila av i ny bunke.
  4. Tillsätt puré 3, plasta och ställ i kyl.
  5. Glasera när den är 30–35°. Dekorera med rosmarin, blåbär och bladsilver.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson