Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Glasstårta med vit choklad och basilikaglass

Glasstårta med vit choklad och basilikaglass

Skriv ut

Glasstårta med vit choklad och basilikaglass.        

Portioner: 1 st á 10 portioner

Ingredienser

Glassbas till 60 liter

  • 40 liter mjölk
  • 9 liter grädde
  • kg socker
  • kg Nevepann, varm
  • kg dextros
  • kg skummjölkspulver

Vit chokladglass, 1 kantin

  • 5 liter glassbas
  • 950 g Åsö vita pellets, art.nr 146092

Basilikaglass, 1 kantin

  • 5 liter glassbas
  • 4 st krukor färsk basilika

Italiensk maräng, 1 tårta

  • 213 g socker
  • dl vatten
  • 125 g äggvita

Dekorering

  • Bär

Chokladanslag

  • se recept
  • 1 dl sockerlag

Anvisningar

Glassbas

  1. Blanda ihop alla ingredienser
  2. Pastörisera till 85°
  3. Kyl basen och låt vila kylskåpskallt över natten.

Vit chokladglass

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn och mixa ner den i glassbasen.
  2. Kör massan i glassmaskin.

Basilikaglass

  1. Mixa ner basilikan i glassbasen. Kör massan i glassmaskinen.

Montering

  1. Lägg en botten (1/3) av ett chokladanslag i en ring som är 20 cm.
  2. Blöt med sockerlag. Fyll på med vit chokladglass.
  3. Fyll på med vit chokladglass.
  4. Frys i ca 30 minuter.
  5. Fyll sedan på med ett lager basilikaglass.
  6. Frys i ca 30 minuter.

Italiensk maräng - dekorering

  1. Koka upp socker och vatten till 121°.
  2. Vispa äggvitan på full hastighet. När temperaturen nått 121°, tillsätt sockerlagen i en tunn stråle på låg hastighet.
  3. Vispa sedan marängen fast och kall på medelhastighet.
  4. Täck tårtan med italiensk maräng och bränn av med brännare.
  5. Dekorera med bär.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår