Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Crème brûlée med  morotsgarnityr

Crème brûlée med morotsgarnityr

Skriv ut

Crème brûlée med  morotsgarnityr

Portioner: 10 st portioner

Ingredienser

Crème brûlée

  • 650 g grädde
  • 200 g mjölk
  • 130 g socker
  • 150 g äggula
  • 1 vaniljstång

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

  • 500 g morotsjuice
  • 500 g färskpressad apelsinjuice
  • 500 g sockerlag 50/50
  • saft av 2 citroner
  • 30 g ingefära

Ingefärssmulor

  • 100 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g mjöl
  • 100 g havregryn
  • 10 g mald ingefära
  • 20 g syltad, mixad ingefära art.nr 49552

Madeleinekaka

  • 4 ägg
  • 180 g socker
  • 55 g honung
  • 275 g mjöl
  • 15 g bakpulver
  • 225 g smör
  • 10 g mald ingefära
  • zest från en halv apelsin

Inkokta morötter

  • ett par knippor minimorötter
  • socker
  • vatten
  • apelsinzest

Morotskaramell

  • 500 g morotsjuice
  • 70 g vit sirp

Anvisningar

Crème brûlée

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
  2. Kyl ner och tillsätt äggula, sila.
  3. Baka i portionsformar på 98° torr värme med stängt spjäll i ca 45 minuter.

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

  1. Riv ingefäran med skal och krama ur saften.
  2. Blanda alltihop och kör i glassmaskin.

Ingefärssmulor

  1. Blanda allt och baka av på silipatmatta 160° i ca 15 minuter.

Madeleinekaka

  1. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.
  2. Fyll små madeleinformar och baka av i 170° i ca 7 minuter.

Inkokta morötter

  1. Skrubba fina minimorötter och blanchera dem i någon minut.
  2. Koka upp sockerlag 50/50 med lite apelsinzest och lägg ner morötterna.
  3. Låt koka ett par minuter tills morötterna känns mjuka.
  4. Låt ligga i sin lag.

Morotskaramell

  1. Reducera juicen till hälften, tillsätt sirap och koka till önskad tjocklek.

Upplägg

  1. Lägg upp allt på fina tallrikar och avsluta med morotskaramell.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår