Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Choklad-, svartvinbär och hallondessert

Skriv ut

Portioner: 15 portioner

Ingredienser

Chokladmousse

  • 200 g mandelmjölk
  • 30 g kakaopulver Felchlin, art.nr 49348
  • 20 g florsocker
  • 8 g Instant Vegan Gel, art.nr 26896
  • 200 g Vegan Choc 44%, ekologisk, art.nr 49384
  • 250 g sojagrädde
  • 2 g Instant Vegan Gel

Chokladspray

  • 60 g Åsö mörk choklad 70%, art.nr 146021
  • 40 g Åsö kakaosmör, art.nr 147012

Svartvinbärsgelé

  • 300 g svartvinbärspuré, art.nr 49710
  • 100 g vatten
  • 80 g socker
  • 5 g agar agar, art.nr 26886

Chokladcrumble

  • 80 g socker
  • 20 g vatten
  • 2 g frystorkat kaffe
  • 90 g Åsö mörk choklad 70%, art.nr 146021

Dekorering

  • Färska hallon

Anvisningar

Chokladmousse

  1. Mixa mandelmjölk, kakaopulver, florsocker och Instant Vegan Gel i 10 sekunder. Låt vila i 5 minuter.
  2. Smält chokladen och blanda den med mandelmjölksblandningen till en jämn ganache.
  3. Mixa sojagrädde med Instant Vegan Gel och vispa till mjuka toppar.
  4. Blanda ner chokladganachen och frys i formar.

Chokladspray

  1. Smält choklad och kakaosmör tillsammans till 45°C och spraya den frusna moussen med hjälp av en spraypistol.

Svartvinbärsgelé

  1. Koka ihop puré, vatten, socker och agar agar. Häll i en skål och låt sätta sig till nästa dag. Mixa blank och fyll i spritspåse.

Chokladcrumble

  1. Koka upp vatten och socker till 121°. Tillsätt choklad och kaffe.
  2. Mixa till en jordliknande konsistens. Låt kallna och ställ åt sidan till servering.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår