Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Havtornstartlette med yoghurtmaräng

Havtornstartlette med yoghurtmaräng

Skriv ut

Portioner:

Ingredienser

Havtornskräm

  1. 125 g Socker
  2. 125 g Havtornspuré
  3. 37 g Citronsaft
  4. 160 g Ägg
  5. 0,8 st Gelantinblad
  6. 250 g Oslatatsmör

Citron-yoghurtmaränger

  1. 80 g Citronsaft
  2. 80 g Vatten
  3. 30 g Yoghurtpulver
  4. 18 g Äggvitepulver
  5. 160 g Socker
  6. 160 g Florsocker

Anvisningar

Havtornskräm

  1. Börja med att sätta på ett vattenbad. Blöt sedan gelatinet i kalltvatten. Väg upp havtornpurén med citronsaften och strösockret, sätt sedan bunken på vattenbadet. När det börjar bli varmt vispar man i äggen och sjuder den under omrörning till 84 grader. När krämen når 84 grader tillsätter man gelatinet. Avslutningsvis tärna smöret och mixa i det i krämen.

Citron-yoghurtmaränger

  1. Börja med att blanda citronsaften med vattnet. Ta sedan äggvitepulvret och rör ut det i blandningen. Vispa blandningen fluffig med strösockret. När marängen är fluffig så vänder man försiktigt i florsockret. Spritsa ut maränger och bränn av den.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår