Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Hallonmoussebakelse

Hallonmoussebakelse

Skriv ut

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Portioner:

Ingredienser

Hallonmousse

  1. 100 g Kesella
  2. 50 g Philadelphia
  3. 270 g Vispgrädde
  4. 40% 90 g Strösocker
  5. 230 g Hallonspuré
  6. 3 st Gelatinblad

Hallongelé med te

  1. 200 g Vatten
  2. 15 g Te
  3. 300 g Hallonpuré
  4. 50 g Socker
  5. 6 st Gelatinblad

Botten

  1. 225 g Äggvita
  2. 187,5 g Socker
  3. 150 g Äggula
  4. 115 g Vetemjöl
  5. 75 g Maizena

Mariekexpulver

  1. 50 g Malto
  2. 25 g Matolja
  3. 2 g Mariekexolja
  4. 20 g Florsocker

Hallonskum

  1. 200 g Hallonpuré
  2. 12 g Proespuma
  3. 50 g Socker
  4. 20 g Citronsaft

Anvisningar

Hallonmousse

  1. Vispa kesella, philadelphia och strösocker. Lägg gelatinbladen i blöt. Värm Hallonpurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.

Hallongelé med te

  1. Värm vatten, socker och hallonpurén till 75 grader tillsätt thet och låt det dra några minuter tillsätt gelatinet och sila gelén. Kyl ner gelén på ett isbad stryk sedan ut den på en silikonmatta.

Botten

  1. Vispa äggvitan med sockret till en fluffigmaräng. Sikta maizena med mjölet mycket noggrant. Vänd ner lite av marängen i gulan och blanda sedan dem båda, vänd ner mjölblandningen. Stryk ut botten på ett bakplåtspapper och pudra florsocker på toppen. Grädda botten på 175 grader i ca 5 min. Mariekexpulver Blanda mariekexoljan med matoljan och mixa med dom torra ingredienserna.

Hallonskum

  1. Värmpurén med sockret och ha i citronsaften kyl sedan ner allt på ett isbad. Mixa i proespuma och fyll upp i siphon, ladda med två patroner och låt det vila i kylen någon timme.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår