Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Praliner med macadamianötter och lönnsirapstryffel

Praliner med macadamianötter och lönnsirapstryffel

Skriv ut

Josefine Baummann arbetar som konditor- och bagerichef på Hotel At Six i Stockholm. Hon har tidigare jobbat på Chokladfabriken men har också hunnit med några kortare mellanspel på Fika och Aquavit i New York. Hon blev vald till Årets konditor 2011 och medverkade 2013 i första säsongen av Dessertmästarna i Kanal 5.

Portioner: Cirka 36 praliner (2 formar)

Ingredienser

Macadamianötter

  • 150 g macadamianötter
  • 30 g vatten
  • 15 g salt

Lönnsirapstryffel

  • 115 g grädde
  • 25 g lönnsirap
  • 240 g Felchlin Opus Lait 38%
  • 25 g smör

Anvisningar

Pralinskal

  1. Gjut pralinskal med Felchlin Maracaibo 65%. Använd valfria pralinformar och dekorera skalen efter eget önskemål.

Macadamianötter

  1. Koka upp vattnet och saltet i en kastrull. Häll i nötterna i vätskan och rör om. Sila av vattnet. Rosta nötterna i ugnen på 180 grader i 10 minuter. Låt dem svalna av.

Lönnsirapstryffel

  1. Koka upp grädde och lönnsirap. Häll i chokladen och smöret. Mixa tryffeln slät.
  2. Hacka nötterna grovt.
  3. Fyll först ett tunt lager med tryffel. Strössla ner nötterna och toppa sedan med resten av tryffeln.
  4. Låt stå i rumstemperatur över natten. Locka tryffeln med Felchlin Maracaibo 65%. Ställ in i kyl några timmar och slå sedan försiktigt ur pralinerna ur formarna.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår