Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Banankola-glass dessert eller pinne

Banankola-glass dessert eller pinne

Skriv ut

Portioner: Cirka 35 stycken

Ingredienser

Botten (till dessertversionen)

  • Mördeg

Banansorbet

  • 1000 g bananpuré, Bonne, art.nr 497600
  • 548 g socker
  • 104 g torr glukos
  • 70 g dextros
  • 15 g (ev) Neutro E-s senza (cikoriafiber)
  • 1220 g vatten
  • 50 g ekologisk citronjuice
  • 1 g vanilj (märg från stång)
  • 50 g Basic Textur, art.nr 26100

Caramel Brûlé

  • Felchlin Caramel Brûlé fleur de sel, art.nr 49354

Chokladöverdrag

  • 500 g Felchlin Caramelito 36%, art.nr 49371
  • 25 g kakaosmör från Felchlin, art.nr 493360
  • 40 g neutral matolja

Anvisningar

Banansorbet

  1. Sockerhalt är balanserad till cirka 29° Brix. Blanda alla torra ingredienser väl, tillsätt vatten, mixa, koka upp. Låt svalna, mixa med banan. Frys i glassmaskin och fyll i önskad form direkt. Stabilisator kan uteslutas. OBS! Som gelato klarar den väldigt kort tid i monter.

Caramel Brûlé

  1. Alternativ 1
    Värm den färdiga kolakrämen till 40 grader, doppa de snabbt de chockfrysta pinnarna. Chockfrys till –35 grader igen och doppa därefter i choklad.
  2. Alternativ 2
    Spritsa kolaknappar på silpat, frys, (gärna chockfrys). Tryck i några kolaknappar i varje pinne eller bakelse. Frys in och doppa sedan i choklad.

Chokladöverdrag

  1. Smält och blanda, doppa de frysta pinnarna i överdragschokladen. Dekorera.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag