Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Macarons med fyllning

Macarons med fyllning

Skriv ut

Portioner:

Ingredienser

Grundrecept Macarons

  • 300 g Florsocker
  • 300 g Mandelmjöl art.nr 49562
  • 110 g Äggvita, färsk (ovispad, del 1 för färg)
  • 300 g Strösocker
  • 70 g Vatten
  • 110 g Äggvita, färsk (lättvispad, del 2)
  • Vattenlöslig färg till Macarons från Pavoni eller Ruth efter behov och önskemål.
  • Dekor som t.ex. Qroqant eller Karamelliserade kakaonibs från Felchlin.

Grundrecept Crème Anglaise

  • 500 g Mjölk 3% fett
  • 500 g Vispgrädde, 40% fett
  • 200 g Pastöriserad äggula
  • 50 g Strösocker
  • 100 g Glykos

Chocolate Cremeux (fyllning) till Macarons

  • 500 g Crème Anglaise – Basrecept enligt ovan (20-25°C).
  • Tillsätt någon av följande:
  • 280-300 g Felchin, Maracaibo Criolait 38%, mjölkchoklad art.nr 49312
  • Ev. Gelatin/Gelatinmassa (annars öka chokladmängden något istället)
  • 260-275 g Felchlin, Maracaibo Creole 49%, mjölkchoklad art.nr 49314
  • Ev. Gelatin/Gelatinmassa (annars öka chokladmängden något istället)
  • 180 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk choklad art.nr 49316

OSA-fyllning som smaksättning i Macarons

  • 500 g osa-fyllning från Felchlin t.ex. Hallon art.nr 049331
  • 200 g Felchlin, Edelweiss 36%, vit, Rondo art.nr 49367

Anvisningar

Grundrecept Macarons

  1. Rör ut den vattenlösliga färgen i ovispad äggvita (del 1 för färg), och låt sedan vila i 30 minuter.
  2. Mixa mandelmjöl och florsocker i en mixer, rör sedan ner den färgade äggvitan till en slät smet.
  3. Koka vatten och socker till 118°C, slå sedan vätskan över den vispade äggvitan och vispa kallt.
  4. Vänd ner marängen försiktigt i mandelsmeten.
  5. Spritsa upp Macaronsen och toppa sedan (om du vill) med lite Qroqant eller Karamelliserade kakaonibs. För att göra spritsningen lättare rekommenderar vi denna silikonmatta från Pavoni; Silpav Macarons, 585x385 mm, Art.nr: 25538
  6. Baka av i ugn, 160°C.

Grundrecept Crème Anglaise

  1. Blanda samman äggula och socker.
  2. Koka upp mjölk, grädde och glykos och häll sedan sakta över ägg-sockerblandningen.
  3. Koka sedan försiktigt och under ständig omrörning upp alltsammans till 82-84°C och passera uppkoket genom en Chinoise/finmaskig sil.
  4. Kyl ner krämen till 20-25°C.

Chocolate Cremeux (fyllning) till Macarons

  1. Smält mjölkchokladen till 40-45°C och den mörka till 50°C.
  2. Om du vill tillsätta gelatin till fyllningen, blanda då det smälta gelatinet eller gelatinmassan ner i Crème Anglaise (20-25°C).
  3. Häll sedan detta i 2-3 omgångar ner i den varma chokladen och mixa tills du får en slät och elastisk textur. Se till att du inte får in massa luft i den färdiga Cremeux-fyllningen när den mixas.
  4. Låt Cremeux-fyllningen svalan av i kyl till 2-4°C i ca 30-60 minuter.
  5. TIPS:
    Ett tips för en snabbare produktion av ” Chocolate Cremeux ” är att hälla den varma (65-75°C) och silade Crème Anglaise direkt över chokladen och mixa och sedan kyla ner.

OSA-fyllning som smaksättning i Macarons

  1. Värm försiktigt på osa-fyllning från Felchlin till ca 26-28°C. Det finns många smaker att välja på, blåbär, mango, cappuccion, citron, karamell mm.
  2. Tillsätt smält Edelweiss 36% vit choklad och blanda ihop/rör samman med vinge i maskin till Ca. dubbel volym.
  3. Klar att använda som fyllning till dina Macarons.

Produkter i receptet

Mandelmjöl

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

250 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Silpav Macarons, 585x385 mm

Artikelnr: 25538

Förpackning: 1 st

276 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, citrongul, 50 g

Artikelnr: 25445

Förpackning: 1 st

260 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, jordgubbsröd, 50 g

Artikelnr: 34003

Förpackning: 1 st

243 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, äppelgrön, 50 g

Artikelnr: 25446

Förpackning: 1 st

260 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, svart, 50 g

Artikelnr: 34008

Förpackning: 1 st

260 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg vattenlöslig, orange, 50 g

Artikelnr: 25444

Förpackning: 1 st

260 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Ruth, pulverfärg vattenlöslig, lila, 50 g

Artikelnr: 34004

Förpackning: 1 st

254 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo

Artikelnr: 49312

Förpackning: 6 kg

1285 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, Rondo

Artikelnr: 49314

Förpackning: 6 kg

1295 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

1290 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49367

Förpackning: 6 kg

1035 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Qroqant, malen krokant (2,5 kg)

Artikelnr: 49340

Förpackning: 2,5 kg

377 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, kakaonibs, karamelliserade

Artikelnr: 49308

Förpackning: 1 kg

283 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Almonosa, mandelfyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 049334

Förpackning: 2,5 kg

528 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Blueberrynosa, blåbärsfyllning (6 kg)

Artikelnr: 49379

Förpackning: 6 kg

1513 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Caramelosa, karamellfyllning med havssalt (2,5 kg)

Artikelnr: 049337

Förpackning: 2,5 kg

442 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Pralinosa, fast hasselnötsfyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 049332

Förpackning: 2,5 kg

533 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Lemonosa, citronfyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 49385

Förpackning: 2,5 kg

485 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Frambonosa, hallonfyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 049331

Förpackning: 2,5 kg

627 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Pistachiosa, pistagefyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 049352

Förpackning: 2,5 kg

759 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Mangonosa, mangofyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 049335

Förpackning: 2,5 kg

631 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Macaronställning, 10 våningar, h: 460 mm

Artikelnr: 27000

Förpackning: 1 st

505 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Macaronskal, halvor, rosa, grön, brun, svart, d: 35 mm (384 st)

Artikelnr: 074706

Förpackning: 384 st

859 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson