Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Skriv ut

“Indiska lagerblad har en fantastisk blommig arom med kraftiga inslag av kanel, jag ville höja upp kaneltonerna med extra kanel. Detta tillsammans med Felchlins Maracaibo 65% blir en otrolig kombination. Och nej, det går inte att göra denna på vanliga lagerblad tyvärr”

Kalle Jungstedt

Portioner: 42 praliner

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin, Kakaosmör art.nr 493360
  • Pavoni, fett- & alkohollöslig färg Svart art.nr 25889
  • Pavoni, fett- & alkohollöslig färg Guld art.nr 25355
  • Felchlin, Sao Palme 60% mörk choklad art.nr 49359

Ganache indiska lagerblad och kanel

  • 116 g Grädde UHT 35%
  • 9 g Glykos art.nr 49540
  • 21 g Trimolin/Invertsocker art.nr 49582
  • 135 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316
  • 23,5 g Smör, osaltat 82%
  • 6 st Indiska lagerblad
  • 1 tsk Mald Ceylonkanel
  • 1 nypa Havssalt

Anvisningar

Pralinskal

  1. Använd Pavonis pralinform By Fabrizio Fiorani, PC53 eller annan varfri form.
  2. Smält kakaosmöret och tillsätt guld / svart färg och mixa samman.

Ganache indiska lagerblad och kanel

  1. Skölj lagerbladen i kokande vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
  2. Lägg sedan lagerbladen tillsammans med grädden i en tätslutande behållare över natten i kylskåpet.
  3. Värm upp grädden och lagerbladen till 80°C tillsammans med invertsocker, glykos, kanel och salt.
  4. Låt blandningen svalna av till 30°C.
  5. Sila bort lagerbladen och tillsätt tempererad choklad lite i taget och mixa med stavmixer tills du fått en homogen ganache.
  6. Fyll de chokladgjutna formarna när ganachen håller 28–30°C.
  7. Låt pralinerna kristallisera över natten.
  8. Locka pralinerna.
  9. Pralinerna håller sig bäst om de förvaras i 15°C och 60% luftfuktighet.

Produkter i receptet

Pavoni, pralinform, By Fabrizio Fiorani, PC53, cirkel, 10 g, 21 st/form

Artikelnr: 25454

Förpackning: 1 st

274 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

682 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg för choklad, svart, 40 g

Artikelnr: 25889

Förpackning: 1 st

329 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg för choklad, guld, metallic, 40 g

Artikelnr: 25355

Förpackning: 1 st

380 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Sao Palme 60 %, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49359

Förpackning: 10 kg

1411 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

417 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Trimolin, invertsocker

Artikelnr: 49582

Förpackning: 7 kg

500 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

1290 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson