Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Pâte de Fruit med fruktpuréer - utan gelatin

Pâte de Fruit med fruktpuréer - utan gelatin

Skriv ut

Pâte de Fruit, kan en frukt eller ett bär bli mycket godare än så? 
Tillsammans med Kalle Jungstedt har vi tagit fram ett flertal gelatinfria recept på denna läckerhet som är mycket enkla att göra. Du använder istället äpplepektinet BASIC Gel sweets, som passar perfekt för att tillverka olika varianter av fasta geléer som ger bra bett och en len, smältande och behaglig struktur.

Dessa recept är även fria från citronsyra, då vi använder äppelsyra istället.

Portioner: Ca 130 st, 3 st Chocoflex, rund art. nr 25325

Ingredienser

Pâte de Fruit - Mango

  • 1000 g Bonne, Mangopuré, osötad, art.nr 497555
  • 115 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1150 g)
  • 25 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 1035 g Strösocker Del 2 (Resterande 90% av totalmängden)
  • 200 g Glykos art.nr 49540
  • 16 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit - Banan & Vanilj

  • 1000 g Bonne, Bananpuré osötad, art.nr 497600
  • 90 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 900 g)
  • 24 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 810 g Strösocker (del 2)
  • 120 g Glykos art.nr 49540
  • 1 st Vaniljstång, Bourbon art.nr 49575
  • 16 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit : Hallon

  • 1000 g Bonne, Hallonpuré, osötad art.nr 497055
  • 114 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1140 g)
  • 20 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 1026 g Strösocker (del 2)
  • 200 g Sirap ljus
  • 15 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit - Blåbär

  • 1000 g Bonne, Blåbärspuré osötad, art.nr 497300
  • 105 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1050 g)
  • 22 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 945 g Strösocker (del 2)
  • 70 g Glykos art.nr 49540
  • 14 g Äppelsyra art.nr 49580

Anvisningar

Pâte de Fruit - Mango

  1. Värm upp fruktpurén till 80°C.
  2. Tal del 1 av sockret och blanda det väl med pektinet BASIC Gel sweets. (10% av det totala sockret ska blandas med pektinet).
  3. Rör purén konstant, gärna med en slickepott, medan du i 3-4 omgångar tillsätter socker/pektin-blandningen.
  4. När allt är i, koka i 1 minut.
  5. Tillsätt sedan resten av sockret (Del 2) och glykosen.
  6. Koka till ca. 105-106,5°C under konstant omrörning. Kan vara olika temperaturer beroende på vilken puré du använder samt vilket fabrikat det är, fuktighet i luften och årstid kan också spela in.
  7. Tillsätt sedan ren äppelsyra (Malic acid) och blanda ut det väl. OBS, arbeta snabbt!
  8. Häll DIREKT upp den nykokta pâte de fruit i silikonformarna "Chocoflex" och låt dem sätta sig i rumstemperatur eller kylskåp några timmar. Du kan självklart också anpassa receptet så att det stämmer överens med gjutramar med 10 eller 15 mm höjd.
  9. Ploppa sedan ut dem och vänd runt direkt i strösocker. Vill du får upp lite mer syra i sockret så tillsätt bara lite vinsyra. Påverkar inget mer än smaken.
    Väljer du att hälla fuktmassan i en gjutram, sockra ena sidan och skär upp i lämplig storlek med en "gitarr". Rulla sedan de skurna bitarna i socker.
  10. VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
    Använder du dig av en annan puré än den sockerfria från Bonne kan du behöva justera recepten något. Minska t.ex. på sockret om du har en puré med tillsatt socker i sig.

Pâte de Fruit - Banan & Vanilj

  1. Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.

Pâte de Fruit : Hallon

  1. Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.

Pâte de Fruit - Blåbär

  1. Samma tillvägagångssätt som de övriga sorterna.

Produkter i receptet

Pavoni, Chocoflex, rund, d: 26 mm, h: 14 mm, 54 st/form

Artikelnr: 25325

Förpackning: 1 st

708 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Basic Gel, Sweets, 500 g

Artikelnr: 26101

Förpackning: 500 g

405 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Äppelsyra, 500 g

Artikelnr: 49580

Förpackning: 500 g

88 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

417 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Bananpuré

Artikelnr: 497600

Förpackning: 1 liter

100 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Hallonpuré

Artikelnr: 497055

Förpackning: 1 liter

232 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Mangopuré

Artikelnr: 497555

Förpackning: 1 liter

120 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

2964 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Vaniljextrakt, 100 g

Artikelnr: 49579

Förpackning: 100 g

384 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Blåbärspuré

Artikelnr: 497300

Förpackning: 1 liter

251 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson