Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Dessert från Jesper Zällh

Dessert från Jesper Zällh

Skriv ut

Jesper (#bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Du hittar många olika fina överföringsark i vår webshop

Portioner:

Ingredienser

Botten med Lemonosa

  • 165 g Felchlin, OSA-fyllning Lemonosa art.nr 49385
  • 80 g Smör, 80 %
  • 45 g Strösocker
  • 110 g Vetemjöl
  • 4 g Salt
  • 82 g Ägg
  • 5 g Vallmofrö, blå

Kola med citrontimjan

  • 150 g Grädde 40 %
  • 150 g Strösocker
  • 35 g Glykos art.nr 49540
  • 35 g Sirap
  • 30 g Smör, 80 %
  • 3-4 kvistar Citrontimjan, färsk. (Hela kvistar så är det lättare att plocka upp dem.)

Marshmallow

  • 250 g Strösocker
  • 90 g Vatten
  • 90 g Glykos art.nr 49540
  • 27 g Gelatinblad art.nr 49275
  • 146 g Glykos art.nr 49540
  • 180 g Felchlin, OSA-fyllning Lemonosa art.nr 49385

Anvisningar

Botten med Lemonosa

  1. Smält smör och socker i en kastrull.
  2. Smält försiktigt lemonosafyllningen i mikron.
  3. Blanda ihop i kastrullen.
  4. Blanda sedan i saltet och mjölet.
  5. Tillsätt och blanda i äggen.
  6. Fyll i anslagsringar, i plåt eller i baktåliga silikonformar beroende på vilken form man vill ha.
  7. Baka av i 165 °C i ca 11 minuter.

Kola med citrontimjan

  1. Koka allt utom smör och citrontimjan i en kastrull till ca 125 °C.
  2. Rör sedan ner citrontimjan och smör. Låt citrontimjan ligga kvar och dra ett tag för att ge smak, plocka sedan upp de hela kvistarna. Ju längre de ligger i desto mer smak.
  3. Slå sedan kolan över den bakade botten.
  4. Låt stå över natten.

Marshmallow

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Koka upp socker, vatten och 90 g glykossirap till 112 °C och lägg i gelatinbladen så de smälter.
  3. Tillsätt sedan 146 g glykossirap samt kastrullen med socker/gelatin-vätskan i en blandare med visp. Vispa till smeten är som en fluffig massa, likt maräng. Vänd sedan ner Lemonosa som är uppvärmd till 32-34 °C.
  4. Häll ut önskat lager över kolan, låt stå över natt.
  5. Obs! Det kommer bli mer marshmallow än vad som behövs. Slå upp det i en plåt eller fyrkantig form, skär sedan upp när den satt sig så finns det extra citronmarshmallows.

Färdigställande av biten

  1. Smält och färga in Felchlins vita choklad Edelweiss 36 % med Pavoni citrongul färg (fettlöslig, art.nr 26887). Viskositeten är riktigt bra i denna choklad så du behöver inte tillsätta något kakaosmör. TEMPERERA sedan!
  2. Doppa sedan biten i chokladen så att den täcker allt utom ovansidan.
  3. Använd sedan en uppvispad ganach för att spritsa ovansidan. (Vit, mjölk eller mörk - det är en smaksak).
  4. Temperera mörk choklad, t.ex. Felchlin Madagascar 64 % och stryk ut på överföringsark.
  5. Med vänlig hälsning, Jesper Zällh

Produkter i receptet

Felchlin, Lemonosa, citronfyllning (2,5 kg)

Artikelnr: 49385

Förpackning: 2,5 kg

485 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

417 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Gelatinblad

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

1110 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49367

Förpackning: 6 kg

1035 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg för choklad, citrongul, 40 g

Artikelnr: 26887

Förpackning: 1 st

329 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, överföringsark, 400x250 mm, guldmönster (17 st)

Artikelnr: 25755

Förpackning: 17 st

443 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49320

Förpackning: 6 kg

1471 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson