Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Chokladglassdessert med hasselnötspraliné

Chokladglassdessert med hasselnötspraliné

Skriv ut

Hans Berg, vinnare av Svenska glassmästerskapen 2017, gillar riktigt chokladig glass. Här bjuder han på ett av sina recept!

Portioner: Cirka 43 stycken

Ingredienser

Mörk chokladglass

  • 2550 g mjölk
  • 560 g socker
  • 160 g mjölkpulver
  • 220 g dextros
  • 280 g Felchlin kakaopulver, art.nr 49348
  • 140 g Felchlin 100 % kakaomassa, Maracaibo, art.nr 49387
  • 25 g Basic Textur, art.nr 26100
  • ev 20 g stabilisator, t ex Fabbri Cream 5

Hasselnötspraliné

  • 350 g rostade hasselnötter, art.nr 49570
  • 300 g strösocker
  • 470 g Felchlin Bionda 36 %, art.nr 49388
  • 40 g Felchlin Croquantineflagor, art.nr 49341

Botten

  • Mördeg

Anvisningar

Mörk chokladglass

  1. Blanda alla torra ingredienser, mixa med mjölken och värm till 85 grader.
  2. Tillsätt kakaomassan och mixa.
  3. Kyl ner. Låt vila minst 4 timmar.
  4. För "mildare" smak kan du minska chokladandelen med 20 %.
    Använder du glassen till bakelser behövs ej stabilisator. Serverar du gelato i bägare håller den formen bättre med stabilisator.

Hasselnötspraliné

  1. Mixa hälften av nötterna till en pasta.
  2. Gör en ljus karamell av sockret och tillsätt resten av nötterna (175 g).
  3. Häll upp på en silpavmatta och låt kallna. Krossa grovt.
  4. Smält chokladen och vänd i nötpasta, nötkross och flakes.
  5. Häll i ram till 1 cm tjocklek och kyl. Skär centimeterstora tärningar.

Montering

  1. Fyll den nykörda glassen i silikonformen, lägg i några tärningar hasselnötspraliné, fyll upp med glass och frys in.
  2. Avsluta med att spraya glassen med sammetssvart färg och dekorera med exempelvis lite glitter.
  3. OBS! Det går också bra att använda en färdig, slät hasselnötspasta.

Produkter i receptet

Kakaopulver, 20-22 %, Felchlin

Artikelnr: 49348

Förpackning: 1 kg

226 kr exkl. moms

Ej i lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, kakaomassa, Maracaibo 100 %, Rondo

Artikelnr: 49387

Förpackning: 6 kg

2420 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Basic Textur, 500 g

Artikelnr: 26100

Förpackning: 500 g

151 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49388

Förpackning: 6 kg

1503 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Croquantine, flagor av rån

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

332 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Hasselnötter S/12, rostade

Artikelnr: 49570

Förpackning: 1 kg

432 kr exkl. moms

Ej i lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Praline 1:1, hasselnötspasta (5 kg)

Artikelnr: 49333

Förpackning: 5 kg

1105 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, gjutram, 400x400x10 mm, (360x360 mm inv)

Artikelnr: 83731

Förpackning: 1 st

831 kr exkl. moms

Ej i lager

LÄGG I VARUKORGEN

Silpav, Åsö, silikonmatta, 585x385 mm

Artikelnr: 25508

Förpackning: 1 st

233 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Pavoflex 3D, PX4345, 400x300 mm, Miss, d: 78x48 mm, h: 33 mm, 15 hål

Artikelnr: 25479

Förpackning: 1 st

490 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Dolce Velluto sprayfärg, svart, 400 ml

Artikelnr: 25725

Förpackning: 1 st

462 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson