Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladstång med blåbär och lakrits

Chokladstång med blåbär och lakrits

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Kladdkaka

  • 10 st ägg
  • 15 g salt
  • 600 g muscovadosocker
  • 600 g strösocker
  • 400 g glutenfritt mjöl
  • 100 g lakritspulver, art.nr 10005
  • 675 g smör
  • 150 g kakaopulver, t ex Felchlin kakaopulver 20-22 %, art.nr 49348

Blåbärsfudge

  • 450 g blåbär
  • 400 g grädde
  • 675 g socker
  • 15 g salt
  • 500 g vit choklad, t ex Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 350 g smör

Anvisningar

Kladdkaka

  1. Vispa ihop ägg och socker, blanda i smöret och därefter resterande ingredienser.
  2. Ös över i en låg kapsel, baka på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.

Blåbärsfudge

  1. Koka blåbär, grädde, socker och salt till 120 grader.
  2. Häll över vit choklad och smör. Blanda till en slät smet.
  3. Häll ut smeten ovanpå kladdkakan. Låt sätta sig i kyl över natten.
  4. Skär bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad (t ex Felchlin Sao Palme 36 %).

    Dekoridé: Stänk med svart, blått och vitt kakaosmör som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag