Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Chokladstång Toblerone 2.0

Chokladstång Toblerone 2.0

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

  

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Kladdkaka

  • 700 g smör
  • 700 g mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 %, art.nr 49382-2
  • 600 g socker
  • 560 g ägg
  • 280 g maizena

Pralinétryffel

  • 400 g socker
  • 200 g vatten
  • 1 st vaniljstång, t ex ekologisk Bourbonvanilj, art.nr 49575
  • 500 g rostad hel mandel med skal
  • 300 g grädde
  • 400 g mjölkchoklad, t ex Felchlin Sao Palme 36 %, art.nr 49358-2

Anvisningar

Kladdkaka

  1. Smält smöret och häll över chokladen.
  2. Blanda resterande ingredienser och blanda väl till en slät smet.
  3. Häll upp i en låg kapsel. Baka på 200 grader i 10 minuter.

Pralinétryffel

  1. Koka socker, vatten och vaniljstång till 115 grader, tillsätt mandel och rör om tills sockret karamelliserats och fått en gyllenbrun nyans.
  2. Häll ut tryffeln på en silikonmatta och låt svalna helt.
  3. Koka upp grädde och häll över chokladen. Mixa till en tryffel.
  4. Mixa den karamelliserade mandeln till praliné, blanda sedan denna med tryffeln.
  5. Häll pralinétryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.
  6. Skär upp i bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad.

    Dekoridé: Gör ett chokladlöv i mörk choklad på varje bit. Stänk slutligen med rosa och lila kakaosmör.

Produkter i receptet

Felchlin, Sao Palme 75 %, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49382-2

Förpackning: 2 kg

289 kr exkl. moms

Ej i lager

LÄGG I VARUKORGEN

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets, 1x10 kg

Artikelnr: 146021

Förpackning: 10 kg

810 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

2964 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kapselplåt, 600x450x20 mm

Artikelnr: 80435

Förpackning: 1 st

260 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Silpav, Åsö, silikonmatta, 585x385 mm

Artikelnr: 25508

Förpackning: 1 st

233 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Sao Palme 36 %, mjölkchoklad, Rondo

Artikelnr: 49358-2

Förpackning: 2 kg

307 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

ÅSÖ Choklad min. 35 %, mjölkchoklad, pellets, 1x10 kg

Artikelnr: 146053

Förpackning: 10 kg

746 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, cacaofärg, rosa, 200 g

Artikelnr: 25894

Förpackning: 1 st

442 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, cacaofärg, lila, 200 g

Artikelnr: 25895

Förpackning: 1 st

442 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson