Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Pralin med mandel, vanilj och sherry

Pralin med mandel, vanilj och sherry

Skriv ut

”Pralinkocken” Kalle Jungstedt har provat de flesta av ÅSÖ:s nya chokladformar från Implast. Det här är ett av tre pralinrecept som han bjuder på. Receptet passar bra till form NO: 506.

Kalle Jungstedt, kock med stort intresse för choklad, kombinerar sin pralintillverkning med skräddarsydda utbildningar i choklad och pralinmakeri. Han ingick i finaljuryn i tävlingen Det stora pralinslaget både 2019 och 2020.

Portioner: Ca 84 praliner (4 formar NO: 506). Tidsåtgång 2-3 dagar.

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad, art.nr 49388-2
  • Pavoni, pulverfärg för choklad, svart, art.nr 25889
  • Felchlin, kakaosmör, art.nr 493360

Maracaibo-ganache

  • 150 g grädde, UHT
  • 7,5 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 7,5 g osaltat smör
  • 150 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 1 nypa salt efter behag

Mandelganache med sherry och vanilj

  • 140 g grädde, UHT 35 %
  • 176 g Felchlin, Sao Palme 43 %, mjölkchoklad, art.nr 49364-2
  • 70 g Felchlin, Fina Noble Valencia 60 %, mandelpraliné, art.nr 49334
  • 14 g Madeira (t ex Noe Gonzalez Byass)
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 1 nypa havssalt (efter tycke och smak)

Anvisningar

Pralinskal

  1. Dekorera formarna på önskat sätt. Denna form är spritsad med svarta chokladlinjer.
    Gjut skal med Felchlin Bionda 36 %.

Maracaibo-ganache

  1. Värm upp grädde med smör och socker till 80 grader. Låt sedan svalna till cirka 35 grader.
  2. Temperera chokladen ned till 35 grader och mixa ihop med gräddblandningen, tag ungefär 60 procent av vätskan i första omgången, mixa med stavmixer. Tillsätt resterande vätska i små omgångar tills du fått in all vätska ordentligt och skapat en jämn emulsion.
  3. Spritsa sedan ganachen i skalen vid 28 grader. Fyll till ca 1/3 del av formen med den mörka chokladganachen.

Mandelganache med sherry och vanilj

  1. Skrapa ur vaniljstången, värm upp grädden tillsammans med vaniljen.
    Låt blandningen svalna, plasta in och ställ i kyl över natten.
  2. Värm upp chokladen till 40 grader.
  3. Värm upp grädden över 80 grader och låt den svalna till 35 grader.
  4. Temperera ned chokladen till cirka 35 grader och arbeta in grädden i chokladen med slickepott i en bunke. När chokladen och grädden är homogen, tillsätt mandelpralinén lite i taget under omrörning.
  5. När fyllningen är homogen, mixa den slät med stavmixer. Tillsätt sherryn lite i taget tills det blir en jämn och glansig emulsion. Se till att fyllningen håller cirka 35 grader under processen, värm den lite lätt om den tappar i temperatur.
  6. Spritsa i formar när fyllningen håller cirka 28 grader.
  7. Locka dagen efter för bästa resultat.

Produkter i receptet

Pralinform, NO: 506, 10 g, 21 st/form

Artikelnr: 81522

Förpackning: 1 st

206 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49388-2

Förpackning: 2 kg

502 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49316-2

Förpackning: 2 kg

431 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Sao Palme 43 %, mjölkchoklad, Rondo

Artikelnr: 49364-2

Förpackning: 2 kg

305 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Fina Noble Valencia 60 %, mandelfyllning (5 kg)

Artikelnr: 49334

Förpackning: 5 kg

1672 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

2964 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, pulverfärg för choklad, svart, 40 g

Artikelnr: 25889

Förpackning: 1 st

329 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

682 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Trimolin, invertsocker

Artikelnr: 49582

Förpackning: 7 kg

500 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson