Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Jordgubbspralin med flädercheesecake

Jordgubbspralin med flädercheesecake

Skriv ut

Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk. 

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019. 

Portioner: Cirka 128 praliner (4 formar NO: 641). Tidsåtgång: Över natt.

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, röd, art.nr 26021
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, körsbärsröd, art.nr 26016
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, rosa, art.nr 26020

Jordgubbskola

  • 46 g socker
  • 20 g glykos, art.nr 49540
  • 58 g grädde
  • 56 g jordgubbspuré, art.nr 497000
  • 6 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 5 g citronpuré

Flädercheesecakeganache

  • 43 g philadelphiaost
  • 16 g fläderlag
  • 12 g grädde
  • 4 g sorbitolsirap, art.nr 49583
  • 3 g yoghurtpulver
  • 53 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 10 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 2 g citronpuré
  • citronzest
  • 10 g St. Germain-likör

Crunch

  • 15 g Felchlin, Croquantine, art.nr 49341
  • 15 g frystorkade hallon
  • 15 g Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad, art.nr 49388-2

Anvisningar

Pralinskal

  1. Spraya formarna med tempererat kakaosmör. Färga med Pavoni Seasons cacaofärg röd, körsbärsröd och rosa.
  2. Gjut pralinskal med Felchlin Edelweiss 36 %.

Jordgubbskola

  1. Koka upp socker och glykos till karamell.
  2. Värm upp grädden och häll den i sockerblandningen.
  3. Blanda i jordgubbspuré, kakaosmör och citronpuré. Mixa samman med handmixer.

Flädercheesecakeganache

  1. Fläderlag: Koka upp 80 g vatten och 6 g torkade fläderblommor. Låt dra 30 min. Sila och väg upp 16 g fläderlag.
  2. Värm upp färskost, fläderlag och grädde. Blanda till krämig konsistens.
  3. Tillsätt sorbitolsirap och yoghurtpulver.
  4. Gör en emulsion med chokladen och kakaosmöret. Tillsätt citronpuré och citronzest.
  5. Tillsätt likören och mixa allt till krämig konsistens.

Crunch

  1. Blanda allt och kavla ett tunt lager mellan två plastark. Frys in. Stick ut runda formar.

Montering

  1. Fyll skalen med jordgubbskola, spraya med kakaofett.
  2. Fyll med flädercheesecakeganache, lägg på crunchen.
  3. Låt stå ett dygn. Locka med Felchlin Edelweiss 36 %. Dekorera botten med Pavoni överföringsark artnr 25750 om så önskas.
  4. Kavla grön marsipan och använd Pavoni utstickare Prästkrage. Kavla vit marsipan och använd Pavoni utstickare Blommor.

Produkter i receptet

Pralinform, NO: 641, 6 g, 32 st/form

Artikelnr: 81536

Förpackning: 1 st

206 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Seasons, cacaofärg, röd, 200 g

Artikelnr: 26021

311 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Seasons, cacaofärg, körsbärsröd, 200 g

Artikelnr: 26016

311 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, Seasons, cacaofärg, rosa, 200 g

Artikelnr: 26020

311 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

346 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

682 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Marsipan, bladgrön, 25/75 (2,5 kg)

Artikelnr: 21032

Förpackning: 2,5 kg

146 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Marsipan, extra vit, 25/75 (2,5 kg)

Artikelnr: 21036

Förpackning: 2,5 kg

142 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Jordgubbspuré

Artikelnr: 497000

Förpackning: 1 liter

209 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Croquantine, flagor av rån

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

332 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49388-2

Förpackning: 2 kg

502 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Sorbitolsirap, 1000 g

Artikelnr: 49583

Förpackning: 1000 g

102 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, plastutstickare, prästkrage, d: 12, 20, 28, 35 mm, set om 4 st

Artikelnr: 80125

Förpackning: 1 set

94 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, plastutstickare, blommor, set om 4 st

Artikelnr: 30218

Förpackning: 1 set

115 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, överföringsark, 400x250 mm, rosa med vita prickar (20 st)

Artikelnr: 25750

Förpackning: 20 st

459 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Pavoni, plastark till kakgitarr, 590x390 mm (100 st)

Artikelnr: 25599

Förpackning: 100 st

492 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

508 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson