Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Jordgubbspralin med vit choklad

Jordgubbspralin med vit choklad

Skriv ut

Andreas Askling

Assisterande köksmästare på Brasserie Astoria i Stockholm. Är mycket förtjust i det asiatiska köket, men dessert och konditori ligger honom också varmt om hjärtat. När det gäller desserter gillar han att jobba med texturer och mycket frukt och bär – plus choklad!

Portioner: Ca 40 praliner (2 formar Pavoni PC113).

Ingredienser

Pralinskal

  • ÅSÖ Choklad 70 %, art.nr 146021
  • Pavoni, cacaofärg, röd, art.nr 25368
  • Pavoni, cacaofärg, vit, art.nr 253670

Vit ganache

  • 200 g grädde
  • 15 g glykos, art.nr 49540
  • 250 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 25 g smör

Jordgubbskola

  • 330 g socker
  • 30 g citronpuré
  • 150 g jordgubbspuré, art.nr 497000
  • 50 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 10 g Tequila Rose Strawberry Cream
  • 230 g smör

Anvisningar

Pralinskal

  1. Skvätt i vit kakaofärg i den välputsade pralinformen. Låt den torka en stund innan du färgar rött. Gjut sedan skalen med den mörka chokladen och ställ åt sidan.

Vit ganache

  1. Värm grädden och glykos till 70 grader och låt svalna till cirka 40 grader.
  2. Smält chokladen och tillsätt grädden i ett par omgångar. Mixa samman till en slät emulsion.
  3. Mixa i smöret när ganachen håller 40 grader eller strax därunder.

Jordgubbskola

  1. Smält sockret till en ljus karamell, tillsätt smöret och låt massan koka samman.
  2. Tillsätt citron- och jordgubbspuré, koka samman.
  3. Låt sjunka till 50 grader och tillsätt jordgubbslikören och vit choklad, mixa kolan slät.
  4. Fyll pralinskalen när ganachen och håller cirka 28 grader. Låt pralinerna kristalliseras över natten innan du lockar dem med tempererad choklad.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag