Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Kalamansi- och ingefärspralin

Kalamansi- och ingefärspralin

Skriv ut

Jennie Elmerfors

Driver egna företaget Bread & Sweets by Jennie i Västerås efter många år på Gateau i Stockholm. Årets konditor 2007, svarade för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopstårta 2010. Gillar att överraska med spännande, oväntade smaker.

Portioner: 64 praliner á 7 g (2 kupolformar art.nr 81421)

Ingredienser

Kalamansikräm

  • 85 g kalamansipuré
  • 70 g socker
  • 25 g honung
  • 4 g pektin
  • 15 g socker

Tryffel med ingefära

  • 175 g grädde
  • 25 g färsk riven ingefära
  • 40 g honung
  • 65 g Felchlin Bolivia 68 %, art.nr 49329-2
  • 133 g Felchlin Ambra 38 %, art.nr 49366-2
  • 20 g smör

Anvisningar

  1. Gjut pralinskal och dekorera dem på valfritt sätt.

Kalamansikräm

  1. Koka upp kalamansi, honung och den större mängden socker.
  2. Blanda lilla mängden socker med pektinet och vispa ner i kalamansin.
  3. Koka ihop allt tills det tjocknar något.
  4. Spritsa i pralinskalen, beräkna 2-3 grams fyllning per pralin.

Tryffel med ingefära

  1. Koka upp grädde, honung och ingefära. Låt dra ca 15-20 min. Koka upp igen och sila av ingefäran över chokladen. Krama ur ordentligt så du får med all vätska.
  2. Mixa i smöret.
  3. Fyll pralinerna, locka dem gärna dagen efter.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag