Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Äppleglöggstryffel

Äppleglöggstryffel

Skriv ut

Recept av Christina Ekros Buckley på Gränna Choklad. Hon gör bara runda praliner med tryffelkulor från Åsö som bas.

Christina grundade chocolateriet 2007, köpte till en polkagrisfabrik 2021 och finns nu också i köpcentret Asecs i Jönköping. 

Portioner: Ca 180 tryfflar

Ingredienser

Tryffelfyllning

  • 300 g grädde, 40 %
  • 200 g glykos, art.nr 49540
  • 250 g äppleglögg
  • 650 g Åsö mjölkchoklad 35 %, art.nr 146053-2
  • 200 g smör
  • 2 g kanel
  • finhackad mandel

Anvisningar

Tryffelfyllning

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde och glykos.
  3. Tillsätt glögg och kanel och koka upp på nytt.
  4. Häll den varma blandningen över chokladen och mixa.
  5. Tillsätt smöret och mixa slätt.

Färdigställande

  1. Fyll ganachen i spritspåse och låt svalna till 29–30 grader.
  2. Fyll tryffelkulorna.
  3. Låt ganachen stelna och rulla slutligen kulorna i tempererad mjölkchoklad. Dekorera gärna med finhackad mandel eller kakaopulver.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag