Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pekannötspaj med italiensk maräng

Pekannötspaj med italiensk maräng

Skriv ut

Portioner:

Ingredienser

Pekanötsfyllning

  1. 280 g Ljus sirap
  2. 65 g Farinsocker
  3. 2 st Ägg
  4. 20 g Äggula
  5. 10 g Osaltat smör
  6. 60 g Pekannötter

Italiensk maräng

  1. 100 g Äggvita
  2. 30 g Vatten
  3. 200 g Socker

Anvisningar

Pekannötsfyllning

  1. Blanda ägg och äggulan med farinsockret och gå sedan i med sirapen. Smält smöret och tillsätt det försiktigt. Avsluta med att gå i med pekannötterna. Fyll upp smeten i dom färdiga pajskalen (ÅSÖ art.nr. 88001) och baka av dom på 180 grader ca 10-15 min.

Italiensk maräng

  1. Koka strösocker med vattnet till 121 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Fyll marängen i en spritspåse med en tyll och spritsa på den frysta citronkrämen och avsluta med att bränna av marängen med en gasolbrännare.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag