Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Passionsmousse på limebotten

Passionsmousse på limebotten

Skriv ut

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Portioner:

Ingredienser

Limebotten

  1. 150 g Osaltat smör (mjukt)
  2. 275 g Socker
  3. 1 g Salt
  4. ½ st Limezest
  5. ½ st Apelsinzest
  6. 150 g Äggula
  7. 125 g Mjöl
  8. 75 g Limejuice
  9. 300 g Lättvispad äggvita
  10. 100 g Socker

Passionsfruktspannacotta

  1. 125 g Passionsfruktspuré
  2. 125 g Grädde
  3. 30 g Socker
  4. ½ st Vaniljstång
  5. 1 st Gelantinblad

Passionsfruktsmousse

  1. 4 st Ägg
  2. 340 g Socker
  3. 120 g Passionspuré
  4. 3 st Gelatinblad
  5. 170 g Osaltat smör
  6. 180 g Grädde

Anvisningar

Limebotten

  1. Blanda rumstemperade smöret med socker, salt och zest med vinge. Ha i lite äggula i taget och häll väldigt försiktigt i limejuicen och mjölet. Avsluta med att vända ner den uppvispade äggvitan försiktigt. Baka kakan i ram eller på en silpav-matta på 170 grader ca 20-25 min.

Passionspannacotta

  1. Börja med att blötlägga gelatinet. Koka passionspurén med grädden och sockret, ha sedan i gelatinet. Kyl ner pannacottan och gjut den i en form eller ett bläck.

Passionsmousse

  1. Värm ägg och socker i en kastrull under konstant vispning, tillsätt Passionspuré och koka tills det börjar tjockna. Tillsätt gelatinet och mixa i smöret. Låt smeten kyla och vänd sedan i den lättvispade grädden.
  2. Fyll upp moussen i en Pavoni Pavoflex-form och tryck försiktigt ner en bit av passionspanncottan i mitten av formen. Frys sedan moussen. När moussen är hård så ploppar man ut den ur formen och ställer på limebotten.

Dekorera

  1. Spraya moussen gul med Pavonis kakaofärg och dekorera med hallon.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår