Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Carlis chokladtårta

Carlis chokladtårta

Skriv ut

Carlis chokladtårta.        

Portioner: 1 st tårta

Ingredienser

Chokladanslag, 7 st

  • 1500 g ägg
  • 900 g socker
  • 900 g potatismjöl
  • 150 g kakao, art.nr 49285
  • 26-30 g bakpulver

Fyllning och montering, 1 tårta

  • 1 st chokladanslag
  • Starkt kaffe
  • 250 g vispgrädde
  • 250 g Felchlin Hasselnöt-Gianduja, art.nr 49330

Tryffel, 1 tårta

  • 300 g Åsö mörka pellets 58%, art.nr 146023
  • 210 g grädde
  • 1 msk trimolin, art.nr 49582
  • 1 klick smör

Anvisningar

Chokladanslag

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner äggblandningen.
  3. Fyll smeten i ringar som är 20 cm, ca 7 st.
  4. Baka av i 170° ca 20 minuter.

Fyllning och montering

  1. Dela anslaget i tre delar.
  2. Vispa grädden.
  3. Blöt bottnarna med kaffe.
  4. Smält giandujan i mikrovågsugn och blanda den med vispad grädde.
  5. Fördela nougatblandningen på två av bottnarna, lägg på den tredje.
  6. Låt tårtan vila så att nougaten blir lite fastare.

Tryffel - dekorering

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde och trimolin och häll detta över chokladen.
  3. Rör tills chokladen har smält. Mixa. Vid 35-40°, mixa ner smöret.
  4. Täck tårtan med tryffel. Spara lite till dekoration.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag