Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Crème brûlée med  morotsgarnityr

Crème brûlée med morotsgarnityr

Skriv ut

Crème brûlée med  morotsgarnityr

Portioner: 10 st portioner

Ingredienser

Crème brûlée

  • 650 g grädde
  • 200 g mjölk
  • 130 g socker
  • 150 g äggula
  • 1 vaniljstång

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

  • 500 g morotsjuice
  • 500 g färskpressad apelsinjuice
  • 500 g sockerlag 50/50
  • saft av 2 citroner
  • 30 g ingefära

Ingefärssmulor

  • 100 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g mjöl
  • 100 g havregryn
  • 10 g mald ingefära
  • 20 g syltad, mixad ingefära art.nr 49552

Madeleinekaka

  • 4 ägg
  • 180 g socker
  • 55 g honung
  • 275 g mjöl
  • 15 g bakpulver
  • 225 g smör
  • 10 g mald ingefära
  • zest från en halv apelsin

Inkokta morötter

  • ett par knippor minimorötter
  • socker
  • vatten
  • apelsinzest

Morotskaramell

  • 500 g morotsjuice
  • 70 g vit sirp

Anvisningar

Crème brûlée

  1. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
  2. Kyl ner och tillsätt äggula, sila.
  3. Baka i portionsformar på 98° torr värme med stängt spjäll i ca 45 minuter.

Morot-, apelsin- och ingefärssorbet

  1. Riv ingefäran med skal och krama ur saften.
  2. Blanda alltihop och kör i glassmaskin.

Ingefärssmulor

  1. Blanda allt och baka av på silipatmatta 160° i ca 15 minuter.

Madeleinekaka

  1. Smält smöret och rör ihop med resten av ingredienserna.
  2. Fyll små madeleinformar och baka av i 170° i ca 7 minuter.

Inkokta morötter

  1. Skrubba fina minimorötter och blanchera dem i någon minut.
  2. Koka upp sockerlag 50/50 med lite apelsinzest och lägg ner morötterna.
  3. Låt koka ett par minuter tills morötterna känns mjuka.
  4. Låt ligga i sin lag.

Morotskaramell

  1. Reducera juicen till hälften, tillsätt sirap och koka till önskad tjocklek.

Upplägg

  1. Lägg upp allt på fina tallrikar och avsluta med morotskaramell.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag