Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Saffranskola

Saffranskola

Skriv ut

Om du vill spara lite tid i köket men ändå göra en grymt bra kola, kan vi på ÅSÖ varmt rekommendera Felchlins färdiga och lättsaltade Caramel Brûlé. Koka bara upp den igen tillsammans med 10% smör och den mängd saffran du vill ha till 123-124°C och fyll sedan direkt i Chocoflexformar, antingen med en fylltratt eller stryk ut med en oljad palett så att karamellen inte fastnar i den.

Låt vila över natten och tryck ur kolan. Även mycket god att doppa i Felchlins choklad.

Portioner: 4 formar, art.nr 25326

Ingredienser

  • 900 g strösocker
  • 440 g gul sirap
  • 800 g grädde
  • 80 g smör
  • 20-30 g saffran (kokat på råsaffran)

Anvisningar

  1. Blanda allt i en kastrull och koka upp, och låt saffranskolan koka på svag värme, och helst långsamt, till 128–129°.
  2. Fyll upp i formarna. Använd en fylltratt som du värmer lätt för att få ut fyllningen på bästa sätt.
  3. Låt svalna och tryck kolan ur formarna. Det går även att ställa i kylen en stund så lossar de ännu lättare.

Alternativt

  1. Du kan också koka upp Felchlins färdiga Caramel Brûlé tillsammans med 10% smör och saffran. Koka till 123-124°C och fyll direkt i Chocoflexformar. Låt vila över natten och tryck ur kolan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag