Te

Te – en över 1 600 år gammal kärleksaffär
I Kina användes te för medicinska ändamål redan i slutet av 300-talet. Vi i Europa fick vänta på den heta, ljuvliga drycken till mitten av 1500-talet och först på 1700-talet kunde denna tidigare exklusiva delikatess avnjutas även av ”vanligt folk”.
Svenskarnas intresse för te har hållit i sig sedan dess och till och med ökat under de senaste åren – något som inte minst återspeglas i storleken på många av dagens tekoppar.
Vi på Åsö har gjort det enkelt att dra nytta av den aldrig sinande passionen för te. I denna kategori har vi samlat en mängd olika lösviktsteer från Wollenhaupt i Tyskland, en av världens främsta leverantörer, under vårt eget varumärke Te-Experten.

Showing 1–15 of 94 results

 • Svarta

  Svarta

  Svarta teer

  Svart te för alla som älskar det. Här kan du hitta några av världens mest kända och älskade teer. Vi har populära  blandningar som Earl Grey samt många andra smakfulla teblandningar. Våra andra teer är smaksatta med bland annat björnbär, vanilj, citron, eller med teman som Glögg, med kanel och kardemumma. Förpackningar kommer med antingen 1 kilo eller 2 kilo te.
 • Rena svarta

  Rena svarta

  Rena svarta teer

  Om du är ute efter rent svart te utan några smaktillägg är det här du hittar det. Svart te från Darjeeling provinsen i Indien, English och Irish Breakfast från Sri Lanka och Indien samt Golden Yunnan te från Yunnan provinsen i Södra Kina erbjuds. Det finns förpackningar med 1 kg, 2 kg, och 2,5 kg te.

 • Gröna

  Gröna

  Gröna teer

  Det finns mängder av fantastiska gröna teer att välja mellan här. Den klassiska Green Earl Grey, kryddiga Green Chai, Sencha Mandarin med tangerin och kanel, Goji-Acai som innehåller det hälsosamma bären goji och acai, Söder Grön med smak av tropiska frukter och många andra. De flesta förpackningar kommer med 2 kg te, men det finns undantag.

 • Rooibos

  Rooibos

  Rooibos teer

  Vi erbjuder en samling av Rooibos te i vårt sortiment. Teet kommer från den Sydafrikanska Rooibos-plantan. Den är känd för att vara bra för hälsan och motverka åldrandet då den bland annat innehåller zink, magnesium, och superoxiden dismutase. Rooibos te från vårt sortiment kommer i förpackningar om 1 eller 2 kg.

 • Vita

  Vita

  Vita teer

  Vitt te är även känt som kejsarte och var länge exklusivt till Kina innan det spreds över resten av världen. Själva teet är kommer från en ljusgul blomma, därav namnet vitt te. De vita teer som du kan inhandla här hos oss kommer i förpackningar med 1 kg te i varje och finns i flera olika smaker.

 • Ekologiska

  Ekologiska

  Ekologiska teer

  Här hittar du ett stort utbud av ekologiska teer. Turkisk äppelte, traditionell Earl Grey, blodapelsin samt lime-ingefära är  bara några av alla de smaker du hittar bland våra ekologiska teer. Standardförpackningen är 1 respektive 2 kg men det finns några undantag. Klicka på respektive te för att läsa mer.
 • Frukt-te

  Frukt-te

  Frukt-teer

  Teer smaksatta med frukter har länge druckits och det finns många som älskar en god kopp frukt-te. Du kan hitta många olika smaker här, inklusive äpple, hallon, päron och ingefära, mint samt apelsin. Drick gärna som iste. Frukt-teerna från vårt sortiment kommer i förpackningar om 1 eller 2 kg.

 • Te-tillbehör

  Te-tillbehör

  Te-tillbehör

  Te har druckits i årtusenden och under den tiden har det uppfunnits många tillbehör för att göra processen enklare. Här hos Åsö kan du hitta allting du behöver för att dricka, tillaga eller förvara te. Vi har ett stort utbud av kannor och tesilar och vi har även teburkar i många olika former och färger.