Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

ÅSÖ Choklad min. 28%, vit choklad, pellets, 1x10 kg

ÅSÖ Choklad min. 28%, vit choklad, pellets, 1x10 kg

Artikelnr: 146092

I lager

Förpackning: 10 kg

756 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

En vit allroundchoklad på 28% som fungerar till det mesta

Passar bra till

Som baschoklad till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, neutrala- och smaksatta chokladkakor och bräck men är även utmärkt till olika varianter av mousse, kräm, bavaroise samt till sås, spegelgelé, bakverk och dekorationer och fungerar även bra för gjutning och överdrag.

Viskositet

Med sin medelviskositet på 3 av 5 är detta en mycket bra allroundchoklad som fungerar till det mesta, t.ex. fyllningar, mousser, gjutning och dekorationer.

Smak 

Den har en behaglig och mjuk ton av mjölk, vanilj och lite karamell. För att vara en vit choklad är den mycket balanserad i sin sötma. ÅSÖ-vit choklad kan lätt kombineras med ett brett utbud av ingredienser och smaker, från bl.a. kryddor, örter, olika typer av frukt, bär och rotsaker samt sprit och likörer, från surt till bittert.

Utseende

När den tempererats får den en vacker och blank gulvit yta och har också ett bra karaktäristiskt brytljud.

Temperering

ÅSÖ-chokladen måste tempereras, antingen i en chokladmaskin, för hand med hjälp av tablering eller ympmetoden eller genom att tillsätta Mycryo.

Tablering

  • Smält chokladen försiktigt till 45°C (antingen försiktigt i microvågsugn, i vattenbad eller på spisen. Rör om hela tiden, chokladen får ej bränna vid).
  • Häll ut ca 2/3-delar till 3/4-delar på en helt slät stenskiva.
  • Bearbeta chokladen genom att stryka ut den ett par gånger så att temperaturen går ner till ca. 24-26°C.
  • Häll/skapa sedan tillbaka den arbetade och avsvalnade chokladen till den varma chokladen som är kvar i bunken och blandas dem väl.
  • Sluttemperaturen bör ligga på 29°C.
  • Gör ett stelningsprov och se så att chokladen kristalliseras på rätt sätt och blir blank och fin.

Idealtemperatur för att doppa är ca 29-30°C.

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2385 kj
Energi 570 kcal
Fett 36,1
Varav mättat fett 21,8
Kolhydrat 55
Varav sockerarter 54,6
Protein 6
Salt 0,21

Nettokvantitet: 10 kg

Ingredienser: Socker, kakaosmör, MJÖLKPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom.

Förvaringsanvisning: Förvara torrt (max 60% RH), svalt (15-18 °C) och luktfritt. Skyddas från starkt ljus.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson