Callebaut, ekologisk/fairtrade mörk choklad 70 %, pellets, 2x10 kg
Artikelnr: 49287
Säker betalning med 20 dagars faktura
3500 produkter i lager för omgående leverans
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Produktinformation
Recipe N° 70-26-41 Bio Fairtrade - Mörk ekologisk choklad 70 %
Detta är en certifierad ekologisk och Fairtrade extra bitter mörk choklad med uttalad rostad, intensiv och kraftfull kakaosmak och en mycket hög viskositet som gör den till en perfekt choklad för tunn doppning samt överdrag.
Den höga viskositeten hos denna choklad garanterar ett bra slutresultat när den används för tunna överdrag och gjutning av olika slag. Recept nr 70-26-41 kommer helt enkelt att ge ett mycket tunt chokladskal, en vacker glans med bra bräck, bra smak och en fin djup färg.
Utseende
Mörk och vackert djupbrun kakaofärg.
Smak
Chokladrecept nr 70-26-41, certifierade ekologiska och Fairtrade, ger dig en intensiv mörk chokladsmak som är vackert balanserad och rund.
Chokladen passar mycket bra ihop med andra fylliga och intensiva smaker.
Intensiv kakao med rostade, bittra toner, liten sötma och syrlighet, en touch av vanilj, samt fruktighet.
Passar bra till
Gjutning i olika chokladformar, både för praliner, chokladkakor, chokladbars och ihåliga figurer samt självklart som överdrag till ganacher mm. Chokladens höga viskositet ger ett tunt chokladskal med vacker lyster.
Viskositet
Med sin höga viskositet på 4 av 5 droppar, enligt Callebauts gradering, är detta en mycket bra choklad för tunna överdrag och gjutning av olika slag.
Ursprung
Bönor från Peru och Santo Domingo - alla certifierade ekologiska och Fairtrade. Sockret i receptet kommer från ekologisk och Fairtrade-certifierad sockerrörodling.
Sammansättning
Kakao, min. 70,0 % (41,1 % kakaosmör och 30,9 % fettfri kakao)
Mjölk min. 0 %
Fett 41,0 % (41,1 % kakaosmör)
Övrigt
Chokladen har även denna beteckning: Recipe N° CHD-P7142BNFT
Filmer och inspiration från Callebaut