Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)
Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

Felchlin, Maracaibo Criolait 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

Maracaibo Criolait 38 % - En mycket balanserad mjölkchoklad från kakaobönor i absolut världsklass

Grand Cru couverture gjord på ädel Criollo-kakao från regionen Sur Del Lago, Maracaibo i Venezuela lägger grunden för denna förföriska mjölkchoklad med tydliga toner av grädde, karamell och vanilj.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Artikelnr: 49312

Förpackning: 6 kg

I lager

2184 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Vackert inbjudande mjölkchokladbrun färg från Criollobönor.

Den fylliga mjölk- och gräddesmaken kompletteras med tonerna av honung och karamell. Den traditionella, skonsamma tillverkningsprocessen av couverturen utvecklar den ädla Criollo aromen, som sedan avslutas med en diskret rostad och mjuk vaniljtouch.

Den är mycket bra att använda till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, varm chokladdryck och glass.

  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 38 %
Kakaofett 33,9 %
Mjölkfett 4,8 %
Socker 47,1 %
Innehåller sojalecitin 

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars

Nettokvantitet: 3x2 kg

Beteckning: Mjölkchokladöverdrag (Minst 38% kakao)

Ingredienser: Socker, kakaosmör, kakaomassa, MJÖLKPULVER, SKUMMJÖLKSPULVER, GRÄDDPULVER, vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna mellan +8 - +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mandel och hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2408 kJ
Energi 578 kcal
Fett 38,9 g
Varav mättat fett 23,9 g
Kolhydrat 48,1 g
Varav sockerarter 47,2 g
Protein 7,8 g
Salt 0,2 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag