Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Felchlin, Arriba 72%, 72h, mörk choklad, Rondo

Felchlin, Arriba 72%, 72h, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49318

I lager

Förpackning: 6 kg

1276 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Arriba 72% - Välbalanserad kakaokaraktär med intensiva toner av kaffe och lakrits

Traditionell conchning som pågår i 72 timmar tar med sinnena på en upptäcktsfärd.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.

Utseende

Intensiv och varmt mörkbrun.

Smak

Den välbalanserade kakaokaraktären harmonierar mycket väl med de intensiva kaffe- och lakritsnoterna i denna choklad, vilket gör Arriba 72% till en oförglömlig upplevelse för sinnena.
Den traditionella, skonsamma bearbetningsmetoden med hela 72 timmars conchning utvecklar en kraftfull katrinplommonbukett, som avslutas med en lätt, nästan blommig svartavinbärston.

Passar bra till

Denna mörka choklad passar mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, glass och som krydda i övrig matlagning mm.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Viskositet

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.

Teknisk information

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 72%
Kakaofett 45,1%
Mjölkfett -
Socker 27,4%
Fri från lecitin

Ursprung

Kooperativet APROCANE har levererat högkvalitativa kakaobönor till Felchlins fabrik i Schwyz under många år. APROCANE består av över 650 kakaobönder och deras familjer, fördelade på 20 kommuner. Majoriteten av bönderna är ättlingar till de afrikanska invandrare som kom till Ecuador för längesedan. Kakaon härstammar från olika distrikt i provinsen Esmeraldas som är Ecuadors mest nordliga provins och gränsar till Columbia.

Huvudskörd: december - mars

Länkar

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2340 kj
Energi 585 kcal
Fett 45,1
Varav mättat fett 27,4
Kolhydrat 32,6
Varav sockerarter 27,4
Protein 6,8
Salt 0

Nettokvantitet: 3x2 kg

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson