Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Felchlin, Madagascar 64%, 72h, mörk choklad, Rondo
Felchlin, Madagascar 64%, 72h, mörk choklad, Rondo

Felchlin, Madagascar 64%, 72h, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49320

I lager

Förpackning: 6 kg

1337 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Madagascar 64% - Fashionabla Trinitariobönor genererar couverture i världsklass

En följsam och smidig lecitinfri choklad som fungerar lika bra att temperera som att ha i praliner, mousser, krämer och glass.

Utseende

Intensiv och varmt rödbrun.

Smak

Fruktig, hasselnöt, vilda bär, kryddnejlika och cederträ.
Välbalanserad och fruktig kakaosmak kombineras med en touch av rostad hasselnöt och färska toner av skogsbär. Efter conchningen på 72 timmar utvecklas en angenäm subtil fruktsyra, som förfinas med en antydan av kryddnejlika och cederträ, vilket leder till en långvarig, harmonisk eftersmak.

Passar bra till

Denna mörka Trinitario-choklad från Madagaskar passar mycket bra till olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux men även som basprodukt till ex. praliner, tryfflar, ganacher, bon bons och konfekt, chokladkakor och bräck. Den lämpar sig även bra till glass, olika varianter av chokladsåser samt temperering och gjutning.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Viskositet

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.

Teknisk information

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 64%
Kakaofett 43,5%
Mjölkfett -
Socker 35,1%
Fri från lecitin  

Ursprung

Denna ”fine flavoured cacao” kommer från den nordvästra delen på Madagaskar, närmare bestämt är platsen avrinningsområdet för floden Sambirano, som rinner in i Mosambikskanalen. Maryse Eliette ansvarar för majoriteten av all importerade kakao från denna region för Felchlins räkning och hon är också ansvarig för organisationen "Mevosa", en allians med cirka 50 små kakaobönder som även odlar och säljer vanilj.

Huvudskörd: november – december

Länkar

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2368 kj
Energi 587 kcal
Fett 43,5
Varav mättat fett 26,4
Kolhydrat 39,2
Varav sockerarter 35,1
Protein 5,4
Salt 0

Nettokvantitet: 3x2 kg

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson