Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Maracaibo 88 %, mörk choklad, Rondo (2 kg)

Felchlin, Maracaibo 88 %, mörk choklad, Rondo (2 kg)

Maracaibo 88 % - En intensiv smakupplevelse från kakaobönor i absolut världsklass

Med tradition och kunskap som stäcker sig flera generationer tillbaka i tiden har kakaobönderna i "Sur del Lago" Venezuela lyckats odla och utveckla sina alldeles egna helt världsunika kakaobönor i premiumsegmentet.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Artikelnr: 49355-2

Förpackning: 2 kg

I lager

678 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Intensiv, varm och mörkbrun.

Lakrits, rostat kaffe, plommon och svart te.
Den höga andelen kakao ger Maracaibo 88% en mycket intensiv smakupplevelse. Den starka kakaosmaken kompletteras med mjuka toner av lakrits som sedan övergår till rostat kaffe följt av en avslutande touch av svart te.
En ljuvlig efterklang som varar länge. 

Denna mörka och intensiva Criollo-choklad från Venezuela passar mycket bra till olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux men även som basprodukt till ex. praliner, tryfflar, ganacher, bon bons och konfekt, chokladkakor och bräck. Den lämpar sig även bra till glass, olika varianter av chokladsåser samt temperering och gjutning.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 88 %
Kakaofett 51,7 %
Mjölkfett -
Socker 11,0 %
Fri från lecitin  

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Mörk chokladöverdrag minst 88% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2379 kJ
Energi 604 kcal
Fett 51,7 g
Varav mättat fett 31,4 g
Kolhydrat 18,1 g
Varav sockerarter 11 g
Protein 9,3 g
Salt 0 g

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag