Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 42 %, 30h, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo (2 kg)
Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 42 %, 30h, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo (2 kg)

Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 42 %, 30h, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo (2 kg)

Elvesia Dominikanska rep. 42 % - En ekologisk elegant mjölkchoklad för de flesta tillfällen

En mycket smidig och följsam Grand Cru couverture som conchats i 30 timmar bjuder på krämiga och mjuka toner av karamell, grädde, vanilj och malt.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Artikelnr: 49376-2

Förpackning: 2 kg

I lager

685 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Vackert mjölkchokladbrun färg från Criollo- och Trinitariobönor.

En harmonisk symfoni av grädde och karamelltoner ackompanjeras i denna mjuka choklad av den lätt syrliga kakaon från plantagen Hacienda Elvesia. Efter den traditionella och skonsamma conchningen på 30 timmar framträder även en antydan av mogen banan. Eftersmaken ger också en tilltalande antydan av kryddig vanilj och toner av malt.

Denna ekologiska mjölkchoklad har en verklig förmåga att passa ihop med de flesta andra smaker som du kan tänka dig att kombinera med choklad. 
Den är mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, varm chokladdryck och glass.
Du kan säkert komma på fler användningsområden.

  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Cru Hacienda couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 42 %
Kakaofett 33,4 %
Mjölkfett 4,7 %
Socker 45,9 %
Innehåller solroslecitin 
Elvesia Couvertures är certifierade ekologiska

Samana, Dominikanska Republiken.
För omkring 200 år sedan bosatte sig schweiziska emigranter på halvön Samanà i Dominikanska republiken och grundade plantagen "Hacienda Elvesia" och började odla Criollo och Trinitario kakao. 
På grund av chokladens mycket höga kvalitet från de aromatiska kakaofrukterna blev de snart ett mycket eftertraktat råmaterial för välkända europeiska chokladtillverkare. För att underlätta transporten av tunga säckar med kakao byggde schweiziska pionjärer en järnväg från plantagen till hamnen i Cano Hondo. Plantagen är baserad på principen om hållbart jordbruk som är i harmoni med naturen. Hacienda drivs idag vidare av Jo Locandro och erbjuder arbete för cirka 60 personer.

Huvudskörd: oktober - mars

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Mjölkchokladöverdrag minst 42% kakao

Ingredienser: Rörsocker* (Ursprung: Sydamerika), kakaosmör* (Ursprung: Dominikanska republiken), kakaomassa* (Ursprung: Dominikanska republiken), MJÖLKPULVER* (Ursprung: Schweitz), emulgeringsmedel (solroslecitin). *Certifierad ekologisk ingrediens. (SE-EKO-01).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mandel, hasselnöt

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2340 kJ
Energi 569 kcal
Fett 38,2 g
Varav mättat fett 23 g
Kolhydrat 47,8 g
Varav sockerarter 46 g
Protein 6,7 g
Salt 0,2 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag