Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 42 %, 30h, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo
Artikelnr: 49376
Säker betalning med 20 dagars faktura
3500 produkter i lager för omgående leverans
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Produktinformation
Elvesia Dominikanska rep. 42% - En ekologisk elegant mjölkchoklad för de flesta tillfällen
En mycket smidig och följsam Grand Cru couverture som conchats i 30 timmar bjuder på krämiga och mjuka toner av karamell, grädde, vanilj och malt.
Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.
Utseende
Vackert mjölkchokladbrun färg från Criollo- och Trinitariobönor.
Smak
En harmonisk symfoni av grädde och karamelltoner ackompanjeras i denna mjuka choklad av den lätt syrliga kakaon från plantagen Hacienda Elvesia. Efter den traditionella och skonsamma conchningen på 30 timmar framträder även en antydan av mogen banan. Eftersmaken ger också en tilltalande antydan av kryddig vanilj och toner av malt.
Passar bra till
Denna ekologiska mjölkchoklad har en verklig förmåga att passa ihop med de flesta andra smaker som du kan tänka dig att kombinera med choklad.
Den är mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, varm chokladdryck och glass.
Du kan säkert komma på fler användningsområden.
- Som interiör
- Gjutning för hand och i maskin
- Som överdragschoklad
- Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin
Viskositet
Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Cru Hacienda couverture som passar till det mesta.
Teknisk information
Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 42%
Kakaofett 42%
Mjölkfett 4,6%
Socker 46%
Innehåller solroslecitin
Elvesia Couvertures är certifierade ekologiska - Bio Suisse-Certification
Ursprung
Samana, Dominikanska Republiken.
För omkring 200 år sedan bosatte sig schweiziska emigranter på halvön Samanà i Dominikanska republiken och grundade plantagen "Hacienda Elvesia" och började odla Criollo och Trinitario kakao.
På grund av chokladens mycket höga kvalitet från de aromatiska kakaofrukterna blev de snart ett mycket eftertraktat råmaterial för välkända europeiska chokladtillverkare. För att underlätta transporten av tunga säckar med kakao byggde schweiziska pionjärer en järnväg från plantagen till hamnen i Cano Hondo. Plantagen är baserad på principen om hållbart jordbruk som är i harmoni med naturen. Hacienda drivs idag vidare av Jo Locandro och erbjuder arbete för cirka 60 personer.
Huvudskörd: oktober - mars
Länkar