Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Felchlin, kakaomassa, Maracaibo 100%, Rondo

Felchlin, kakaomassa, Maracaibo 100%, Rondo

Artikelnr: 49387

I lager

Förpackning: 6 kg

2200 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Maracaibo 100% kakaomassa - En härligt intensiv smakupplevelse från kakaobönor i absolut världsklass

Med tradition och kunskap som stäcker sig flera generationer tillbaka i tiden har kakaobönderna i "Sur del Lago" Venezuela lyckats odla och utveckla sina alldeles egna helt världsunika kakaobönor i premiumsegmentet.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar och passar mycket bra för att boosta kakaoupplevelsen av någon annan choklad.

Utseende

Intensiv, varm och mörkbrun.

Smak

I och med att detta är 100% ren kakaomassa ger den en mycket kraftig men ändå välbalanserad kakaoton. Den starka kakaosmaken kompletteras med mjuka toner av lakrits som sedan övergår till rostat kaffe samt plommon följt av en avslutande touch av svart te. 
En ljuvlig efterklang som varar länge. 

Passar bra till

  • Perfekt att boosta kakaosmaker/kakaohalten i andra chokadsorter, även mjölkchoklad samt de två sockerfria alternativen Lacta 38 % och Supremo 62%
  • För smaksättning av krämer, mousser, bavaroise, crémeux, ganacher, glaze, sorbet, glass, chokladsås och degar mm.
  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Sockerfri
  • Krydda i matlagning

Viskositet

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering.

Teknisk information

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 99%
Kakaofett 51,7%
Mjölkfett -
Socker -
Fri från lecitin  

Ursprung

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars

Länkar

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2552 kj
Energi 610 kcal
Fett 55
Varav mättat fett 33,5
Kolhydrat 8,8
Varav sockerarter 0,3
Protein 11,1
Salt 0

Nettokvantitet: 6 kg

Ingredienser: Kakaomassa.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson