Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Suhum 40 %, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo (2 kg)

Felchlin, Suhum 40 %, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo (2 kg)

Felchlin Suhum 40 %

Mjölkchoklad som görs på ekologisk kakao från Ghana.

Fantastiskt fin mjölkchoklad som görs på Forastero-kakao från regionen Suhum i Ghana. Kakaosmör från Dominikanska Republiken, mjölkpulver från Schweiz och råsocker från Argentina/Paraguay.

Artikelnr: 49407-2

Förpackning: 2 kg

I lager

487 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Typiskt ljusbrun mjölkchokladkulör.

Intensiv och smakrik mjölkchoklad med tydliga toner av kakao, mjölk, karamell, malt, marsipan och en aning mogen banan i slutet. 

Suhum 40 % passar fint att kombinera med exempelvis banan, mango, passionsfrukt, marsipan, karamell, nougat, hasselnötter, mandlar men även vanilj, havssalt, rosor och sprit som baileys och rom.

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera
både för hand och i maskin. En mycket bra Suhum-couverture som passar till pralinskal, fyllningar, ganacher, mousser och krämer.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 40 %
Kakaofett 30,8 %
Mjölkfett 5,4 %
Socker 46,1 %
Fri från lecitin
Suhum 40 % är ekologiskt certifierad 

 

Ursprung

Sedan många år tillbaka köper Felchlin kakao från regionen Suhum-Kraboa-Coaltar i Ghana, 60 km nordväst om huvudstaden Accra. Detta är möjligt tack vare företagets engagemang i ett projekt som initierats av Yayra Glover. Han är född i Ghana och kom till Schweiz som student. När han återvände till hemlandet drog han igång ett arbete som så småningom resulterade i att regionens kakaoodlingar blev såväl ekocertifierade som rättvisemärkta. Som första privatperson lyckades han få tillstånd av Ghanas kakaomyndighet att sälja kakao från Suhumregionen – direkt till Felchlin. I området finns totalt 2 600 kakaobönder, vars odlingar omfattar 6 500 hektar mark. 

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Ekologisk mjölkchokladöverdrag (minst 40% kakao)

Ingredienser: Rörsocker* (ursprung: Argentina, Paraguay), MJÖLKPULVER* (ursprung: Schweiz), kakaobönor* (ursprung: Ghana) 18%, kakaosmör* (ursprung: Dominikanska republiken), kakaobönor* (ursprung: Ecuador) 4%. Certifierad ekologisk råvara SE-EKO-01

Förvaringsanvisning: Förvaras torrt och svalt (+8 - +18 °C)

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: hasselnöt och mandel.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2333 kJ
Energi 560 kcal
Fett 36,3 g
Varav mättat fett 23,0 g
Kolhydrat 48,1 g
Varav sockerarter 46,2 g
Protein 7,6 g
Salt 0,2 g

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag